National Park rangers en politieagenten aan de oever van Lake Mead. Archiefbeeld.
Volledig scherm
National Park rangers en politieagenten aan de oever van Lake Mead. Archiefbeeld. © AFP

Opnieuw menselijke resten gevonden in opdrogend Amerikaans stuwmeer

In de Amerikaanse staat Nevada zijn in het stuwmeer Lake Mead voor de vierde keer in een paar maanden tijd menselijke resten gevonden, zo melden Amerikaanse media. Volgens CNN werden er zaterdag op een strand aan het meer botten gevonden, waarna de autoriteiten werden ingeschakeld.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Historisch laag peil van grootste waterreservoir in VS legt geheimen bloot: van schip uit Tweede Wereldoorlog tot lijk van maffiamoord

  Historisch laag peil van grootste waterreser­voir in VS legt geheimen bloot: van schip uit Tweede Wereldoor­log tot lijk van maffia­moord

  Lake Mead is het grootste waterreservoir in de Verenigde Staten. Het stuwmeer van Hooverdam situeert zich aan de Coloradorivier, een kleine 50 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas. Het kunstmatige meer voorziet 25 miljoen Amerikanen van water, maar staat nu op het laagste peil sinds het in 1937 gevuld werd. Dat brengt de laatste maanden letterlijk geheimen boven water.