Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © AFP

Opnieuw meer honger in de wereld: 1 op 9 mensen heeft te weinig eten

In 2017 waren er volgens de Verenigde Naties wereldwijd zowat 821 miljoen mensen die te weinig eten hebben en honger lijden. Het gaat om zowat een op de negen mensen op de wereldbol. "De honger in de wereld stijgt het tweede jaar op rij en komt opnieuw op het niveau van tien jaar geleden", zegt Katelijne Suetens van Broederlijk Delen.

19 reacties

 • Luc Brouckaert

  3 jaar geleden
  Meer geven mensen, veel meer geven. Of is er soms twijfel waar het geld heengaat?
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Wat Oxfam doet is zichzelf belangrijk maken, maar de echt oorzaak van de stijging van de Armoede in afrika willen ze niet eens benoemen. Eén voorbeeld is Soedan. Daar stond de bevolking op 27 miljoen in 2000 en in 2017 is dat 39 miljoen. Wat Oxfam vertelt kan je alleen omschrijven als nonsens of is het weer allemaal de schuld van Europa en Amerika?
 • Lucien Mertens

  3 jaar geleden
  Opnieuw méér mensen dus...dweilen met open kraan. En nergens een Oxfam te bespeuren die zich ook maar een seconde zorgen maakt over de menselijke reproductie. Een/dé directe oorzaak van al die honger. Ze praten enkel maar over het uit de wereld helpen, maw laat de centjes maar tot ons komen.
 • Benny Winters

  3 jaar geleden
  Het getuigd van weinig verantwoordelijkheidsgevoel om kinderen op de wereld te zetten als je al op voorhand weet dat je ze niet kunt voeden.
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Ook in Belgie hebben heel wat mensen te weinig eten. Geen vreemdelingen maar Belgen. Anno 2018, Ja Anno 2018. dankzij het NVA zal dat aantal nog drastisch gaan toenemen.