AFP
Volledig scherm
© AFP

Opnieuw IS-weduwe ontsnapt uit Koerdisch kamp en onderweg naar België

Er is opnieuw een IS-weduwe ontsnapt uit het Koerdische gevangenenkamp Al-Hol en onderweg naar België. Het gaat om de 26-jarige Nora Marzkioui, de weduwe van Sharia4Belgium-kopstuk Nabil Kasmi. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt op het proces tegen de vrouw. Tegen Marzkioui is vijf jaar cel geëist.

166 reacties

 • Gerrit Mangé

  2 jaar geleden
  Ik wil dit probleem gratis oplossen voor België. Op de manier zoals hun echtgenotes Europeanen hebben veroordeeld.
 • magda de munck

  2 jaar geleden
  Lef hebben ze wel, zij weten ook dat ze hier ongewenst zijn, dat deert hen absoluut niet, ze hebben hier nog genoeg IS vrienden en simpatizanten.
 • Frank Kerstens

  2 jaar geleden
  Maar in het paradijs zijn geen centjes hé... Die komen ze hier halen. Dringend nieuwe verkiezingen!!!
 • Don Tessers

  2 jaar geleden
  Weg met de elite die alles faciliteren en willen dat IS strijders een nieuwe kans krijgen in Europese landen. Stop deze waanzin. Er is geen verschil tussen mannelijke en vrouwelijke strijders.
 • Bob Beye

  2 jaar geleden
  Guido B., aan welke conventies, mensenrechten of enige andere afspraak behalve dan onthoofding zonder enige vorm van proces, heeft IS zich gehouden ??
 1. Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscholingsverbod afgekondigd

  Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscho­lings­ver­bod afgekon­digd

  De Tunesische president Kais Saied heeft nu ook de ministers van Justitie en Defensie ontslagen. Dat meldt de entourage van de president. De ministeries zullen voorlopig worden geleid door ambtenaren van lagere rang. Er is ook een samenscholingsverbod en een avondklok van 19 tot 6 uur afgekondigd om de onrust in het land in te dammen. De Verenigde Staten hebben alle partijen die betrokken zijn bij de politieke crisis opgeroepen om “elke actie die tot geweld zou kunnen leiden te vermijden”.
 2. Aantal nieuwe coronabesmettingen sterk gedaald in Nederland, ziekenhuisopnames wel in stijgende lijn

  Aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen sterk gedaald in Nederland, ziekenhuis­op­na­mes wel in stijgende lijn

  Het coronavirus verliest na een sterke opleving van enkele weken nu weer snel terrein in Nederland. In de afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 37.343 positieve testresultaten, bijna de helft minder dan een week eerder (-46 procent). De dalende lijn is ook duidelijk terug te zien in het reproductiegetal, dat is gezakt naar 0,80. Het weekrapport bevestigt wel dat het aantal ziekenhuisopnames afgelopen week fors gestegen is.