Zowel voor- als tegenstanders van de kwestie kwamen naar het Hooggerechtshof in Washington.
Volledig scherm
Zowel voor- als tegenstanders van de kwestie kwamen naar het Hooggerechtshof in Washington. © AP

Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hooggerechtshof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksuele klanten te weigeren

Mogen bedrijven klanten weigeren op basis van hun geaardheid? Het Amerikaanse Hooggerechtshof is gisteren gestart met een zaak waarin die vraag centraal staat. De conservatieve rechters, die in de meerderheid zijn, zoeken een manier om ondernemers het recht te geven om homokoppels bepaalde diensten te ontzeggen. Volgens de progressieve rechters kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap.

14 reacties

 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Ze kan toch ook nog tegen de mensen zeggen dat ze voor 1 of zelfs 2 jaar volboekt is met opdrachten en geen tijd heeft om hun te helpen met het opzetten van een website of dergelijke.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Dat heet "Vrijheid van Meningsuiting" wat bij ons niet geldt.
 • dieter devreze

  2 maanden geleden
  Waarom, oh waarom zijn conservatieven toch zo bezorgd om wat mensen in het slaapkamer of elders doen? Ik heb me die vraag nog nooit gesteld. Als jou persoonlijk geloof en levensgeluk afhangen van andermans sexuele activiteit, zou je jezelf eens moeten laten nakijken.
 • Ivan Vandenberghe

  2 maanden geleden
  Ik betwijfel of de dame in kwestie klanten zal krijgen welke niet voldoen aan haar "waarden". Vraag mij af hoe zijzelf zal/zou reageren wanneer zij door anderen geweigerd wordt op basis van hun overtuiging. Al die haat is nergens voor nodig.
 • Willy Gys

  2 maanden geleden
  Heel de wereld is gek aan het worden. Door religiegekte van allerlei strekkingen worden wij terug naar de duistere middeleeuwen gekatapulteerd.
 1. De Amerikaanse ‘doomsday’-luchtmachtbasis in Montana, “altijd paraat om krachtigste wapensysteem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Amerikaan­se ‘doomsday’-luchtmacht­ba­sis in Montana, “altijd paraat om krachtig­ste wapensys­teem in menselijk bestaan in ​​te zetten”

  De Chinese spionageballon heeft het mogelijk onder meer gemunt op de Malmstrom-vliegbasis van het Amerikaanse leger in Montana, bijgenaamd ‘doomsday’-basis. Daar liggen genoeg kernwapens om de hele planeet te verwoesten, vandaar de verwijzing naar het einde der tijden. De missie van Malmstrom is om “de meest dominante nucleaire macht ter wereld te zijn”.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.