Archieffoto: Vrijwilliger maakt zich klaar om huis van ebolapatiënt binnen te gaan.
Volledig scherm
Archieffoto: Vrijwilliger maakt zich klaar om huis van ebolapatiënt binnen te gaan. © REUTERS

Opnieuw ebola opgedoken in Oost-Congo

In het oosten van Congo is recent opnieuw iemand bezweken aan het ebolavirus. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag, nadat de Congolese autoriteiten bevestigden dat het inderdaad om ebola gaat.

 1. Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishandeling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsjeblieft niet zien”
  Play

  Moeder van zwarte Tyre Nichols die stierf na mishande­ling door politie: “Laat jullie kinderen de beelden alsje­blieft niet zien”

  De familie van Tyre Nichols (29), de zwarte man die stierf nadat hij drie weken geleden zwaar mishandeld werd door vijf zwarte agenten in Memphis, Tennessee, heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de dood van de jongeman en de juridische stappen die ze ondernemen. De snelle actie tegen de betrokken agenten moeten een blauwdruk worden voor de toekomst, beklemtoont hun advocaat. De familie dringt er ook op aan dat betogingen vreedzaam verlopen.
 2. Kiev woest over opmerkingen Hongaarse premier Orban: “Oekraïne is een niemandsland geworden”
  5

  Kiev woest over opmerkin­gen Hongaarse premier Orban: “Oekraïne is een niemands­land geworden”

  De Hongaarse ambassadeur in Kiev is op het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Oekraïne is boos over “onaanvaardbare” opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban. Hij zei onder meer dat “Oekraïne een niemandsland is geworden” en vergeleek het met Afghanistan. “Hongarije probeert opzettelijk de relaties tussen Kiev en Boedapest te ruïneren”, aldus een woordvoerder van het Oekraïense ministerie.