ANP / rv
Volledig scherm
© ANP / rv

Opnieuw defecte Thalys tussen Parijs en Rijsel: 300 reizigers kunnen na meer dan drie uur overstappen op andere trein

Door een technisch probleem is omstreeks 17 uur een Thalys stilgevallen in het Franse departement La Somme. Zo'n 300 reizigers zaten vast op een snikhete trein zonder airco. Het is al het tweede gelijkaardige incident op een week tijd. 

 1. Franse steden gebruiken steeds vaker paard en kar om energiekosten te drukken: “Dit is de toekomst”
  2

  Franse steden gebruiken steeds vaker paard en kar om energiekos­ten te drukken: “Dit is de toekomst”

  In het Franse dorpje Hennebont weerklinkt het geluid van paardenhoeven door de straten. Het is geen koets die voorbij rijdt met wat toeristen, maar wel de afvalophaling die met paard en kar te werk gaat. Door de klimaatcrisis, de energiecrisis en het niveau aan werkstress is er gekozen om op deze manier te werken. “Onze job als afvalophaler is veel fijner met een dier er bij. Mensen kijken nu ook anders naar ons, ze lachen vriendelijk”.
 1. Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapconstructie niet paste”
  PREMIUM

  Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapcon­struc­tie niet paste”

  Zo’n 750 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een snikhete Thalys net buiten het station van Paris-Nord. Na onder meer een overnachting op een andere trein zijn ze ondertussen aangekomen in Brussel met een trein die op zijn beurt bijna 2 uur vertraging had. “Er was niet genoeg water voor iedereen, dus we hebben de bar maar leeggedronken”, klinkt het bij de passagiers. Test Aankoop reageert niet mals.