ANP / rv
Volledig scherm
© ANP / rv

Opnieuw defecte Thalys tussen Parijs en Rijsel: 300 reizigers kunnen na meer dan drie uur overstappen op andere trein

Door een technisch probleem is omstreeks 17 uur een Thalys stilgevallen in het Franse departement La Somme. Zo'n 300 reizigers zaten vast op een snikhete trein zonder airco. Het is al het tweede gelijkaardige incident op een week tijd. 

 1. Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapconstructie niet paste”
  PREMIUM

  Passagiers die uren vastzaten op Thalys reageren na aankomst in Brussel: “Mensen moesten uit de trein springen, omdat de trapcon­struc­tie niet paste”

  Zo’n 750 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een snikhete Thalys net buiten het station van Paris-Nord. Na onder meer een overnachting op een andere trein zijn ze ondertussen aangekomen in Brussel met een trein die op zijn beurt bijna 2 uur vertraging had. “Er was niet genoeg water voor iedereen, dus we hebben de bar maar leeggedronken”, klinkt het bij de passagiers. Test Aankoop reageert niet mals.
 2. Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtoffer wordt van 'bruidsdiefstal’ nadat ze huwelijksaanzoek weigert
  Play

  Schokkende beelden tonen moment waarop 18-jarige vrouw slachtof­fer wordt van 'bruidsdief­stal’ nadat ze huwelijks­aan­zoek weigert

  In het Russische Tambov heeft een familie een meisje ontvoerd nadat ze weigerde om met een van hen te trouwen. Amik Shamojan (20) zag zijn aanzoek geweigerd, en riep de hulp van zijn vader en broer in. Zij zagen geen betere optie dan Bella Ravojan (18) te ontvoeren. De familie drong het appartement van het meisje binnen en sleurde haar naar hun auto. Ze ontvoerden de vrouw naar de regio rond Nizjni Novgorod. Een paar dagen later wist het meisje te ontsnappen, waarna ze naar de politie trok. Amik Shamojan trok zelf ook naar de politie en bekende de feiten, maar de andere familieleden sloegen op de vlucht. Zij zijn dan ook op de federale opsporingslijst gezet. Als ze veroordeeld worden, kunnen ze alle drie een gevangenisstraf tot 12 jaar krijgen.