Wanzhen Lu, door zijn Canadese vrienden gekend als ‘Peter’, werd zaterdagavond met geweld ontvoerd vanuit de parkeergarage van zijn appartementsgebouw.
Volledig scherm
Wanzhen Lu, door zijn Canadese vrienden gekend als ‘Peter’, werd zaterdagavond met geweld ontvoerd vanuit de parkeergarage van zijn appartementsgebouw. © EPA

Opnieuw Chinese student met geweld ontvoerd in Canada

De Canadese politie is op zoek naar een Chinese universiteitsstudent die zaterdagavond door drie gemaskerde mannen in een wagen werd gesleurd, nadat ze hem meermaals aanvielen met een stroomstootwapen. Inmiddels is één verdachte opgepakt, maar van het slachtoffer is voorlopig nog geen spoor.

 1. “Liquidatie Iraanse kernwetenschapper uitgevoerd met machinegeweer dat werkt via satellietsignaal”

  “Liquidatie Iraanse kernweten­schap­per uitgevoerd met machinege­weer dat werkt via satelliet­sig­naal”

  Drie dagen na de liquidatie op kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh (63) wijst Iran naar aartsvijand Israël als opdrachtgever en de Israëlische buitenlandse geheime dienst Mossad als uitvoerder. Een admiraal van de Iraanse Hoge Veiligheidsraad zei dat de wetenschapper stierf door “een complexe aanval met geheel nieuwe elektronische middelen.” Concreet gaat het volgens aan de staat gelieerde persbureaus om een op afstand bediend machinegeweer “dat werkt via een satellietsignaal”.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?