Opnieuw rellen tegen de avondklok in Rotterdam maandagavond.
Volledig scherm
Opnieuw rellen tegen de avondklok in Rotterdam maandagavond. © MediaTV

Opnieuw chaotische avond in Nederlandse steden: politie lost waarschuwingsschot tijdens gewelddadige rellen

In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Relschoppers viseerden ook weer een ziekenhuis, dat uit voorzorg een tijdlang op slot ging. Zeker 184 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. Hoeveel boetes er in totaal tijdens de rellen in het hele land zijn uitgeschreven, is volgens de politie nog niet bekend. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd. 

164 reacties

 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Als dit in België gebeurt mogen ze van mijn part het leger inzetten. Dan kunnen ze eens goed oefenen en ze moeten zich niet inhouden.
 • francois de smedt

  1 jaar geleden
  volledig gelijk karel de bontridder > zuivere beroepsrelschoppers die in een grote menigete veel praat hebben en van de gelegenheid gebruiken om te knallen en eventueel vlot onderweg wat spullen meeratsen > gewoon er op knallen is de boodschap
 • Roger Rymen

  1 jaar geleden
  Dit is toch zuiver terrorisme en moet als duidelijk dusdanig aangepakt en bestraft worden. Of hoe noemt men anders de vernieling en plundering van goederen en eigendommen waarvoor mensen dikwijls hun leven lang hebben moeten voor werken en verzekeringen dekken geen schade als gevolg van rellen.
 • Eddy Douwen

  1 jaar geleden
  En dan verschiet je ervan dat de bevolking meer en meer voor vlaams blok en zulke partijen gaat kiezen,ze kunnen het gewoon niet aan ,hoeveel keer is het dit jaar al gebeurt ,oppakken en het land uitzetten ,eerst de schade laten betalen ,knokploegen oprichten om dit gespuis hetzelfde te behandelen ,enzv ,waar blijft de politiek om dit nu is grondig aan te pakken
 • Tom Derue

  1 jaar geleden
  Relschoppers die een ziekenhuis viseren ? Men zou ze voor minder geen toelating tot een hospitaal moeten geven als ze zelf covid hebben.
 1. Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  In Nederland is het op verschillende plaatsen opnieuw onrustig door betogers die zich verzetten tegen het coronabeleid, waaronder de avondklok die gisteren is ingegaan. De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd met een waterkanon en meer dan 100 mensen aangehouden. Ook in Eindhoven liep het uit de hand. Urenlang vlogen de stenen, golfballen, vuurwerkbommen en zelfs messen door de lucht. De politie zette traangas in en hield minstens dertig mensen aan. De burgemeesters van beide steden hebben demonstraties verboden.
 2. Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  Protest tegen avondklok in Nederland ontspoort: betogers steken teststraat in brand, jongeren keren zich tegen politie

  De Nederlandse gemeente Urk, politie en het openbaar ministerie laten weten "zeer verontwaardigd te zijn over de gebeurtenissen" van gisterenavond in de gemeente. "Vanavond was een groep relschoppers actief die de rust op Urk verstoorde. Met een gedrag waar geen woorden aan kunnen worden gegeven. Van het gooien van vuurwerk en stenen tot aan het vernielen van politieauto's en met als dieptepunt het in de brand steken van de testlocatie", schrijven ze in een persbericht. Ook op een aantal andere plekken in Nederland was het onrustig, in totaal werden zestien mensen aangehouden. Gisteren was bij onze noorderburen voor het eerst de avondklok van kracht.