Opnieuw rellen tegen de avondklok in Rotterdam maandagavond.
Volledig scherm
Opnieuw rellen tegen de avondklok in Rotterdam maandagavond. © MediaTV

Opnieuw chaotische avond in Nederlandse steden: politie lost waarschuwingsschot tijdens gewelddadige rellen

In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Relschoppers viseerden ook weer een ziekenhuis, dat uit voorzorg een tijdlang op slot ging. Zeker 184 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. Hoeveel boetes er in totaal tijdens de rellen in het hele land zijn uitgeschreven, is volgens de politie nog niet bekend. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd. 

164 reacties

 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Als dit in België gebeurt mogen ze van mijn part het leger inzetten. Dan kunnen ze eens goed oefenen en ze moeten zich niet inhouden.
 • frank versammen

  1 maand geleden
  volledig gelijk karel de bontridder > zuivere beroepsrelschoppers die in een grote menigete veel praat hebben en van de gelegenheid gebruiken om te knallen en eventueel vlot onderweg wat spullen meeratsen > gewoon er op knallen is de boodschap
 • Roger Rymen

  1 maand geleden
  Dit is toch zuiver terrorisme en moet als duidelijk dusdanig aangepakt en bestraft worden. Of hoe noemt men anders de vernieling en plundering van goederen en eigendommen waarvoor mensen dikwijls hun leven lang hebben moeten voor werken en verzekeringen dekken geen schade als gevolg van rellen.
 • Eddy Douwen

  1 maand geleden
  En dan verschiet je ervan dat de bevolking meer en meer voor vlaams blok en zulke partijen gaat kiezen,ze kunnen het gewoon niet aan ,hoeveel keer is het dit jaar al gebeurt ,oppakken en het land uitzetten ,eerst de schade laten betalen ,knokploegen oprichten om dit gespuis hetzelfde te behandelen ,enzv ,waar blijft de politiek om dit nu is grondig aan te pakken
 • Tom Derue

  1 maand geleden
  Relschoppers die een ziekenhuis viseren ? Men zou ze voor minder geen toelating tot een hospitaal moeten geven als ze zelf covid hebben.
 1. Relschoppers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

  Relschop­pers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

  Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben gisteravond mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. Zo zouden relschoppers het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede bekogeld hebben met vuurwerk en hebben ze geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp in te gooien. “Onwerkelijk en onbegrijpelijk”, reageert Sophia de Rooij, topvrouw van MST.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan