Beelden van de bodycams tonen hoe de man een zogenoemde spuugkap over het hoofd krijgt.
Volledig scherm
Beelden van de bodycams tonen hoe de man een zogenoemde spuugkap over het hoofd krijgt. © AP

Opnieuw beelden opgedoken van politiegeweld in VS: zwarte man (41) "stikt met ‘spuugkap’ over hoofd”

In de staat New York is een zwarte man gestorven nadat agenten bij zijn arrestatie een kap over zijn hoofd hadden getrokken en hem minutenlang tegen de grond hielden. Het slachtoffer, Daniel Prude (41), kampte met psychische problemen, spuugde en zei dat hij besmet was met het coronavirus.  Let op: de beelden zijn schokkend.

 1. Spanje gaat oud-koning Juan Carlos niet vervolgen in Saoedische corruptiezaak
  Royalty

  Spanje gaat oud-ko­ning Juan Carlos niet vervolgen in Saoedische corruptie­zaak

  Het Spaanse Hooggerechtshof begint geen zaak tegen de gepensioneerde koning Juan Carlos. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de in 2014 afgetreden koning mogelijk strafbare feiten heeft gepleegd, was Juan Carlos destijds onschendbaar en kan tegen hem geen vervolging worden ingesteld. De speciaal voor deze zaak ingerichte kamer van de hoogste Spaanse rechter beëindigt het onderzoek en presenteert de bevindingen voor de kerst, zo meldden vrijdag verschillende Spaanse media op basis van bronnen bij het Hooggerechtshof.
 2. Straatgeweld ontspoort in de VS: wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? En dreigt er écht een burgeroorlog? Greet De Keyser legt uit
  PREMIUM

  Straatge­weld ontspoort in de VS: wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? En dreigt er écht een burgeroor­log? Greet De Keyser legt uit

  Na de dood van George Floyd is de rust eigenlijk nooit weergekeerd in sommige Amerikaanse steden. Terwijl de confrontaties zich maandenlang afspeelden tussen de demonstranten en de politie, staan de afgelopen dagen links en rechts lijnrecht tegenover mekaar op straat. Met gebalde vuisten. En soms zelfs mét getrokken wapens. Ook president Donald Trump en presidentskandidaat Joe Biden schieten verbaal met scherp op elkaar. Verzoening lijkt ver weg. Hoe gaat dit eindigen? En wat betekent dit voor de kansen van Trump en Biden? Greet De Keyser, correspondente van VTM Nieuws in Washington, licht toe.
 1. Vlaamse Stemmen in de VS. New Jersey, waar de emoties hoog oplopen: “Wij zijn bang hoe het Trump-kamp gaat reageren bij een nederlaag”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. New Jersey, waar de emoties hoog oplopen: “Wij zijn bang hoe het Trump-kamp gaat reageren bij een nederlaag”

  Bollebozen en knappe koppen, ze komen graag bijeen in Princeton, New Jersey. Michelle Obama heeft er nog gestudeerd, Jeff Bezos van Amazon ook, het staat fantastisch op je curriculum vitae. Maar de laatste jaren is ook in deze staat met hoog IQ veel veranderd, weten Katrien Goethals (53) en Scott Ratzan (58). Boos zijn is ‘a way of life’ geworden. “Onze buren hebben plots wapens en een Duitse herdershond gekocht.”
 2. Van regionale barometers tot complete lockdown: zo pakken ons omringende landen tweede coronagolf aan

  Van regionale barometers tot complete lockdown: zo pakken ons omringende landen tweede coronagolf aan

  Bij ons klinkt de roep om een échte lockdown steeds luider, in sommige van onze buur- en omringende landen is het al een feit. Frankrijk doet alles op slot, Duitsland gaat straks naar een ‘lockdown light’ en Engeland en Spanje werken met regionale barometers. Ook in Italië en Nederland gelden strikte maatregelen. Maar wat houden die regels in elk land nu juist in? Een overzicht.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump