Beelden van de bodycams tonen hoe de man een zogenoemde spuugkap over het hoofd krijgt.
Volledig scherm
Beelden van de bodycams tonen hoe de man een zogenoemde spuugkap over het hoofd krijgt. © AP

Opnieuw beelden opgedoken van politiegeweld in VS: zwarte man (41) "stikt met ‘spuugkap’ over hoofd”

In de staat New York is een zwarte man gestorven nadat agenten bij zijn arrestatie een kap over zijn hoofd hadden getrokken en hem minutenlang tegen de grond hielden. Het slachtoffer, Daniel Prude (41), kampte met psychische problemen, spuugde en zei dat hij besmet was met het coronavirus.  Let op: de beelden zijn schokkend.

13 reacties

 • Lucien Mertens

  7 maanden geleden
  Inderdaad meneer Lecocq, misschien moeten de verzamelde verontwaardigden maar een tijdje op stap met de/onze politiemensen!?
 • Karel Dierckx

  7 maanden geleden
  Knie op zijn rug, hoofd tegen de grond drukken en niet checken of er geen probleem is nadat Prude overgaf in de kap over zijn hoofd - allemaal nadat ze hem geboeid hadden. Het is zeker geen geweld van dezelfde orde als bij Floyd of Jacob, maar wel op zijn minst nalatigheid die tot de dood heeft geleid. En het is nu ook weer niet zo dat hij extreem weerspannig was. Prude heeft zich meteen overgegeven en laten boeien, hij was alleen geagiteerd nadien.
 • Lecocq Daniel

  7 maanden geleden
  En kan iemand dan eens uitleggen hoe je dan wel een naakte man in volle delirium moet aanhouden zonder dwang of geweld te gebruiken?
 • Jurgen Vermaut

  7 maanden geleden
  Eerlijk gezegd, in tegenstelling tot de andere filmpjes van de afgelopen weken en maanden zie ik hier geen spoor van mishandeling of geweld. Een naakte man loopt op straat duidelijk verward, spuwt naar de politie die hem dan een luchtdoorlatende zak over het hoofd leggen voor hun eigen bescherming. Hier wordt niet getaserd, hier wordt niet geschoten hier worden geen scheldwoorden gebruikt en al zeker geen geweld. Wat de agenten zeggen volgens het artikel hoor ik niet in deze clipjes.
 • GLENDA CORENS

  7 maanden geleden
  Iedereen wapens afgeven behalve de autoriteiten! De politie wapenen met verdovende pijltjes en dan gebeuren zo’n dingen niet meer. Het is duidelijk dat deze persoon niet bij zichzelf was...verdoof hem en je kan hem probleemloos meenemen en nadat alles is uitgewerkt,kan er gepraat worden en straffen uitgedeeld worden.
 1. Biden: “Tijd is gekomen om langste oorlog van Amerika te beëindigen”, NAVO-landen akkoord om te starten met terugtrekking uit Afghanistan
  Buitenland
  8

  Biden: “Tijd is gekomen om langste oorlog van Amerika te beëindigen”, NA­VO-lan­den akkoord om te starten met terugtrek­king uit Afghanis­tan

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve vertrek van de Amerikaanse troepenmacht uit Afghanistan aangekondigd. De operatie begint op 1 mei en zal voltooid zijn voor 11 september, de dag dat precies twintig jaar geleden terroristen van al-Qaeda met vliegtuigen aanslagen pleegden in de Verenigde Staten. De aanslagen waren de opmaat voor wat de langste oorlog van de Verenigde Staten zou worden.
 2. Proces George Floyd: expert noemt geweld dat agent Chauvin gebruikte “gerechtvaardigd”

  Proces George Floyd: expert noemt geweld dat agent Chauvin gebruikte “gerecht­vaar­digd”

  De advocaat van Derek Chauvin is gisteren tot het offensief overgegaan door zijn eerste getuigen op te roepen met één enkel doel: in de hoofden van de juryleden twijfel zaaien over de oorzaken van de dood van George Floyd om zijn cliënt uit de gevangenis te houden. Een expert noemt het geweld dat Chauvin gebruikte “gerechtvaardigd” en niet “dodelijk”. De jury moet tot een unaniem verdict komen.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den