Demonstranten hielden een demonstratie tegen de G7-top in Hendaye.
Volledig scherm
Demonstranten hielden een demonstratie tegen de G7-top in Hendaye. © Photo News

Opnieuw arrestaties rond G7-top in Biarritz

In de marge van de G7-top in de Franse badplaats Biarritz zijn gisteren negentien mensen gearresteerd, zeventien van hen zijn in hechtenis genomen. Dat bericht de Franse nieuwszender Franceinfo. 

  1. Actievoerders gooien stenen, politie gebruikt traangas en waterkanon bij G7-top in Biarritz

    Actievoer­ders gooien stenen, politie gebruikt traangas en waterkanon bij G7-top in Biarritz

    Bij protesten tegen de G7-top in het Franse Biarritz is het tot incidenten gekomen tussen actievoerders en de politie. In het nabijgelegen Bayonne gooiden enkele honderden betogers met stenen naar politieagenten die een brug afsloten. De politie antwoordde met traangas en zette het waterkanon in. 68 mensen werden aangehouden. Ongeveer de helft is in hechtenis genomen, melden de lokale autoriteiten in Zuid-Frankrijk.
  2. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de pers naar een riedeltje volksdansen, nippen zij onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of maken ze een ommetje door een tuin vol sierbloemen.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement