Volledig scherm
© AFP

Opluchting en bezorgdheid bij Belgische bedrijven over brexitdeal

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en ondernemersorganisatie Voka reageren opgelucht nu de Europese Commissie en de Britse regering een handelsakkoord hebben bereikt, maar ze vragen wel steunmaatregelen voor de meest getroffen sectoren. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, benadrukt dat de impact groot blijft en roept op om voedingsbedrijven maximaal te informeren en te ondersteunen. De Rederscentrale is niet gelukkig met het feit dat de vissers uit de Europese Unie moeten inleveren. “Maar het is wel goed dat we weten dat we op 1 januari kunnen blijven vissen”, klinkt het daar. De Boerenbond reageert dan weer dat het akkoord een economische ramp kon afwenden, “maar een zachte landing zal het allesbehalve worden”,  stelt de organisatie.

6 reacties

 • karel dillen

  1 maand geleden
  Onze belgische vissers mogen zeker niet klagen en krijgen 5 jaar tijd om andere visrijke gebieden uit te zoeken. Dat zal waarschijnlijk iets verder zijn en dus wordt vis ongetwijfeld wat duurder
 • Danny Holdensrath

  1 maand geleden
  UK wordt opnieuw een top natie zonder dat gedrocht, dat Europa noemt, aan hun been. Hopelijk volgen er nog.
 • Georges Vande Velde

  1 maand geleden
  Wie hier winnaar of verliezer word zullen wij pas binnen een aantal jaar weten , want politici zeggen nooit waarheden enkel het mooie in hun voordeel en voor het volk wordt gezegd,de rest verzwijgen ze. Ze hebben vooral aandacht gevestigd op het negatieve om anderen af te schrikken want daar zijn ze bang voor , niet voor de Brexit. Het volk moet bang worden !!
 • Wim Haelewyn

  1 maand geleden
  Geen vis meer eten binnen 5 jaar is blijkbaar de Europese oplossing!
 • Jeaninne Bonduwe

  1 maand geleden
  De kust heeft de horeca en de visvangst. Nu alle vissers hun vooropzeg van 5 jaar hebben gekregen. Is er nog enkel de horeca.
 1. Krantenwinkel geplunderd tijdens rellen, teller crowdfunding passeert 100.000 euro
  Den Bosch - UPDATE
  22

  Krantenwin­kel geplunderd tijdens rellen, teller crowdfun­ding passeert 100.000 euro

  Een dinsdag gestarte crowdfundingsactie voor een geplunderde krantenwinkel in de Nederlandse stad Den Bosch (Noord-Brabant) staat inmiddels op meer dan 100.000 euro. Gisteravond was al ruim 70.000 euro ingezameld. Bij het horen van dat bedrag schoot eigenaresse Maaike Neufeglise tijdens de uitzending van talkshow Jinek vol. De crowdfunding is een initiatief van weblog GeenStijl. Maaike is ontzettend dankbaar voor alle steunbetuigingen die ze tot dusver kreeg. Ook de ontslagnemende eerste minister Mark Rutte belde haar persoonlijk op.
 2. Grootvader gedeporteerd uit VS net één dag voor Biden immigratiewetgeving veranderde
  4

  Grootvader gedepor­teerd uit VS net één dag voor Biden immigratie­wet­ge­ving veranderde

  Terwijl de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden vorige week woensdag de eed aflegde, zat de 58-jarige Felipe Ortega uit Texas geboeid en vastgeketend aan heupen en voeten in een busje richting Mexico. Daarmee kwam een abrupt einde aan zijn dertigjarig verblijf in de Verenigde Staten. Voorlopig is er voor de Mexicaan geen manier om zich weer bij zijn vrouw en kinderen in de VS te voegen.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht