AFP
Volledig scherm
© AFP

Oplossing voor 49 migranten die vastzitten op schepen in Maltese wateren: acht Europese landen bereid om onderdak te bieden

Acht Europese lidstaten zijn bereid om de 49 migranten onderdak te bieden die gered zijn op de Middellandse Zee maar geblokkeerd zaten in Maltese wateren. Dat heeft de premier van Malta, Joseph Muscat, vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het is een “ad-hocoplossing”, geeft Muscat toe, die er tevens voor zorgt dat nog eens 131 andere migranten vanuit Malta naar de andere EU-lidstaten zullen worden overgebracht. In Italië is er echter al protest tegen het akkoord: minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gaat niet akkoord, hoewel premier Giuseppe Conte al heeft ingestemd.

5 reacties

 • jos robben

  3 jaar geleden
  hoog tijd dat deze boot definitief aan de ketting gelegd wordt
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  Nee , je moet ze terug afzetten van waar ze komen , dan pas zal het ophouden . Zolang je ze steeds maar toelaat , weten ze dat het lukt en blijven ze komen !! Leg die ngo's een gerechtelijk verbod op , en dwing ze te stoppen !!
 • jacques philips

  3 jaar geleden
  Dweilen met de kraan open
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Terugsturen dat is de oplossing....
 • Mon Zuid

  3 jaar geleden
  Een schip varende onder Nederlandse vlag is Nederlands territorium, dus de "opgevangen" opvarenden per direct naar Nederland overbrengen. Anders de vlag afnemen van het schip, als het zich niet houdt aan internationale regels.