Een kiesbureau in Rome
Volledig scherm
Een kiesbureau in Rome © AFP

Opkomst na eerste dag referendum Italië op ruim 30 procent

Na de eerste van twee verkiezingsdagen in Italië heeft 30 procent van de 51,6 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Het land stemt zondag en maandag voor lokale verkiezingen en in een referendum over het aantal zetels in het Italiaanse parlement.

 1. Van Nederland tot Spanje: dit is de "alarmerende" situatie in de andere Europese landen
  PREMIUM

  Van Nederland tot Spanje: dit is de "alarmeren­de" situatie in de andere Europese landen

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de nieuwe corona-opmars in Europa "alarmerend". In verscheidene landen telt de tweede golf hogere besmettingscijfers dan de pieken van maart en april, en dat heeft slechts deels te maken met het veelvuldige testen. Ze pleit ook voor een quarantaineperiode van twee weken - Frankrijk bracht die onlangs terug naar zeven dagen. "Hoe de pandemie zich verder ontwikkelt, hebben we zelf in de hand. We kúnnen opnieuw terugslaan.”
 2. Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

  Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

  Er is in Nederland wel degelijk een verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en de nacht. Het Nederlandse kabinet kondigde dit vorige week samen met een alcoholverbod aan als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar paradoxaal genoeg leek dat volgens de wet niet te kunnen. Minister Ferd Grapperhaus stelt nu toch dat het kan. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt een hoogleraar recht en samenleving.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement