Tim Vandenput.
Volledig scherm
Tim Vandenput. © Foto Galicia

OPINIE Tim Vandenput: "Zonder veiligheid geen vrijheid"

Europa heeft nood aan een geloofwaardige en gezamenlijke defensie. Meer dan ooit. Rusland annexeerde de Krim en bezet nog steeds Oost-Oekraïne. Afrika en het Midden-Oosten zijn instabiel. De Britten, al langer koele minnaars van Europese samenwerking, kozen voor de Brexit. Donald Trump noemde de NAVO tijdens zijn campagne overbodig. De terreurgolf heeft vele Europese steden getroffen en cybercrime plaatst alle landen voor grote uitdagingen. Europa beseft dat het zelf zal moeten instaan voor haar veiligheid.

4 reacties

 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Naar de hél met de natte droom van een europees leger, zorg eerst maar eens dat de levensstandaard en de lonen om te beginnen overal hetzelfde zijn.Els slaat de nagel op de kop: nwo en alle verarmde Europeanen slaven van de elite...you wish, never!
 • Thomas Anderson

  4 jaar geleden
  Wat de gewone man in de straat al 15 jaar lang zegt.Ze gaan er eens aan beginnen zie!
 • Fons Casteels

  4 jaar geleden
  Ik ben niet verder geraakt dan de eerste paragraaf. Toen had ik al twee leugens gelezen: "Rusland annexeerde de Krim en bezet nog steeds Oost-Oekraïne". Rusland heeft de Krim niét geannexeerd. De bevolking van Krimea heeft zich, na 95% voor in een referendum, aangesloten bij de Russische Federatie. Tweede leugen: "Rusland bezet Oost-Oekraïne". Ook dat is een leugen: de bevolking van Oost-Oekraïne is Russischtalig en haat de Oekraïense oligarch Poroshenko.
 • Elsje vervoort

  4 jaar geleden
  Begin al maar eens Brussel veilig te maken want de vijandigheid zit al lang binnen onze eigen muren. En begin al maar eens met een één gemaakte politiezone. Wat gaan we trouwens met dat EU leger doen? Het inzetten tegen onze eigen burgers als er een volksopstand uitbreekt in een regio?