Tim Vandenput.
Volledig scherm
Tim Vandenput. © Foto Galicia

OPINIE Tim Vandenput: "Zonder veiligheid geen vrijheid"

Europa heeft nood aan een geloofwaardige en gezamenlijke defensie. Meer dan ooit. Rusland annexeerde de Krim en bezet nog steeds Oost-Oekraïne. Afrika en het Midden-Oosten zijn instabiel. De Britten, al langer koele minnaars van Europese samenwerking, kozen voor de Brexit. Donald Trump noemde de NAVO tijdens zijn campagne overbodig. De terreurgolf heeft vele Europese steden getroffen en cybercrime plaatst alle landen voor grote uitdagingen. Europa beseft dat het zelf zal moeten instaan voor haar veiligheid.

4 reacties

 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Naar de hél met de natte droom van een europees leger, zorg eerst maar eens dat de levensstandaard en de lonen om te beginnen overal hetzelfde zijn.Els slaat de nagel op de kop: nwo en alle verarmde Europeanen slaven van de elite...you wish, never!
 • Thomas Anderson

  4 jaar geleden
  Wat de gewone man in de straat al 15 jaar lang zegt.Ze gaan er eens aan beginnen zie!
 • Fons Casteels

  4 jaar geleden
  Ik ben niet verder geraakt dan de eerste paragraaf. Toen had ik al twee leugens gelezen: "Rusland annexeerde de Krim en bezet nog steeds Oost-Oekraïne". Rusland heeft de Krim niét geannexeerd. De bevolking van Krimea heeft zich, na 95% voor in een referendum, aangesloten bij de Russische Federatie. Tweede leugen: "Rusland bezet Oost-Oekraïne". Ook dat is een leugen: de bevolking van Oost-Oekraïne is Russischtalig en haat de Oekraïense oligarch Poroshenko.
 • Elsje vervoort

  4 jaar geleden
  Begin al maar eens Brussel veilig te maken want de vijandigheid zit al lang binnen onze eigen muren. En begin al maar eens met een één gemaakte politiezone. Wat gaan we trouwens met dat EU leger doen? Het inzetten tegen onze eigen burgers als er een volksopstand uitbreekt in een regio?
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).