Pedofiel Nelson in ‘Danny Op Straat’.
Volledig scherm
Pedofiel Nelson in ‘Danny Op Straat’. © ntr

Ophef rond schokkende uitspraken van pedofiel in Nederlands programma

Er is ophef ontstaan over een reportage rond pedoactivisme die donderdagavond uitgezonden wordt op de openbare omroep in Nederland. Journalist Danny Ghosen spreekt daarin met pedofiel Nelson, die schokkende uitspraken doet die de gemoederen beroeren op sociale media.

 1. Het ziekenhuis waar pedofielen worden voorbereid op leven na de straf: “We zijn nooit zeker dat ze niet hervallen
  PREMIUM

  Het ziekenhuis waar pedofielen worden voorbereid op leven na de straf: “We zijn nooit zeker dat ze niet hervallen

  De start van het grootste proces ooit rond vijf mannen die miljoenen beelden van kindermisbruik deelden en maakten, stelt ons als maatschappij nog maar eens voor de vraag: wat dóe je met die mensen? En hoe voorkom je dat ze -eenmaal op vrije voeten - nieuwe feiten plegen? Deze krant kreeg uitzonderlijk een rondleiding in een ziekenhuis waar ze pedofielen voorbereiden op het leven na de celstraf. "Die mensen opsluiten en de sleutel weggooien? Dat wérkt niet. Je moet ze levenslang opvolgen en behandelen."
 2. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

  VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

  Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.