Het paard hangt vast aan de truck en wordt meegesleurd over een besneeuwde weg in Colorado.
Volledig scherm
Het paard hangt vast aan de truck en wordt meegesleurd over een besneeuwde weg in Colorado. © CNN

Ophef over video waarin paard wordt meegesleurd achter truck: “Je neemt één slechte beslissing en die kan je leven verwoesten”

Een koppel uit de Amerikaanse staat Colorado is aangeklaagd wegens dierenmishandeling nadat op sociale media hartverscheurende beelden waren rondgegaan. De video liet zien hoe het koppel een paard aan hun truck vastmaakte en het dier vervolgens meesleurde op een besneeuwde weg.

5 reacties

 • Alice Leenders

  1 jaar geleden
  Och arme dat beestje. Dit doe je een paard toch niet aan. Ik bezit zelf ook 2 paarden en dit zou ik hen nooit aandoen. Ik behandel mijn dieren met veel respect en liefde en als je dit niet kunt opbrengen dan moet je geen dieren houden.Het paard heeft geluk dat 1 zijn hoeven niet kapot en afgesleten zijn want dat zou zijn dood betekenen en 2 dat hij geen been heeft gebroken wat meestal ook de dood betekend of zijn rug heeft gebroken of bezeerd. Deze mensen zouden nooit nog paarden mogen houden.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Heel overtrokken is dit, in de meeste gevallen gaat een paard hier rustig meelopen, zeker als dit regelmatig het geval is. Voor een paard is een auto namelijk een kar zoals een ander. Pas als men de auto te hard laat gaan is er een probleem, wat hier niet zo heel duidelijk is toch. Het dier ziet er wél gezond en goed verzorgd uit, misschien had het wel gewoon de duivel in...
 • Robin Verheyden

  1 jaar geleden
  Als je niet weet waarom je dat deed dan is het zeker niet meer aangewezen om nog dieren te mogen houden. Bovendien komt de spijt er heel typisch nadat ze zijn betrapt. Waren ze dat niet geweest, dan hadden ze nu nog geen spijt gehad. Ik walg van zo'n mensen.
 • Ronald Van Ee

  1 jaar geleden
  ja spijt komt meestal te laat ! maar het is dan ook gewoonweg schandalig wat ze daar uitsteken ! ze mogen al blij zijn dat ze nog twee andere paarden mogen behouden ! ze moesten ze verbieden om ooit nog dieren te mogen bezitten als je zoiets hebt gedaan zonder enig besef er over te hebben en niet weten wat ze misdoen op dat moment !!!
 • David Buytaert

  1 jaar geleden
  Elke mens maakt fouten niet aan trekken gewoon u verliest nemen binnkort kunnen het hun ook overkomen.
 1. Berichtendienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt
  5

  Berichten­dienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt

  Europese speurders hebben de berichtendienst EncroChat gekraakt en zo ongeveer 1.800 vermoedelijke misdadigers kunnen arresteren. Er werd ook ruim 130 miljoen euro in beslag genomen. Dat geld zou verdiend zijn met criminele activiteiten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat verwijst naar een overzicht van Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Meer dan 200 mensen krijgen bescherming. Zij zouden het doelwit zijn van geplande moordpogingen.
 2. Daarom moest het Overlegcomité ingrijpen: GEMS-rapport toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen
  PREMIUM
  10

  Daarom moest het Overlegco­mité ingrijpen: GEMS-rap­port toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen

  In hun advies aan het Overlegcomité - dat onze redactie kon inkijken - waarschuwden de GEMS-experten voor de tanende motivatie bij de bevolking. Zo schetsen ze de stijgende evolutie van het aantal knuffelcontacten tijdens de afgelopen maanden. Uit de laatste bevraging bleek dat 41 procent van de mensen - en dat is vermoedelijk nog een onderschatting - geen of totaal geen geloof meer hechtte aan de aanpak van de afgelopen weken, door de duur van de crisis en het gebrek aan een coherente strategie. “Die is er nu wel, al blijft het onlogisch dat de kappers eerst openen.”
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"