Het hoofdgebouw van het Amsterdamsch Studenten Corps.
Volledig scherm
Het hoofdgebouw van het Amsterdamsch Studenten Corps. © ANP

Ophef om seksistische uitspraken door Amsterdamse studentenvereniging: “Vrouwen zijn sperma-emmers”

In Nederland is ophef ontstaan na vrouwonvriendelijke uitspraken door een Amsterdamse studentenvereniging. Meerdere vrouwen schreven daarop een boze brief aan het bestuur, waarna een onderzoek is opgestart.

 1. Leider ultrarechtse militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Leider ultrarecht­se militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

  Stewart Rhodes, leider en oprichter van de Amerikaanse militie ‘Oath Keepers’, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering” voor de aanval op het Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten toen de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.
 2. Luc Van der Kelen over Dries Van Langenhove: “Als het gaat om ‘giftige berichten” spant hij de kroon”
  PREMIUM

  Luc Van der Kelen over Dries Van Langenhove: “Als het gaat om ‘giftige berichten” spant hij de kroon”

  De molen van het gerecht maalt traag, maar hij maalt. Dat geldt ook voor racisten, seksisten, jodenhaters en producenten van allerlei andere hatelijkheden tegen mensen met niet-klassieke genderprofielen. Zwarten, joden, gay, lesbians… Het is al van 2018 geleden, dat een reportage van de VRT die activiteiten van de jongerengroep Schild & Vrienden uitbracht, maar beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.