rv - photo_news
Volledig scherm
© rv - photo_news

Ophef in UK over Rice Krispies en Coco Pops: “Waarom is die mascotte een aap?”

Een voormalig Brits parlementslid wil van multinational Kellogg Company weten waarom de mascotte van Coco Pops een aap is, terwijl Rice Krispies wordt aangeprezen door “drie blanke jongens”.

9 reacties

 • nicole desseyn

  3 jaar geleden
  Waar zijn ze nu mee bezig zullen de bijen op de honingpotten dan ook moeten verdwijnen ,? En de olifant op de chocolade? De uncle bens rijst ook een andere look ? Waar gaat dat stoppen ?
 • Vladimir De Leeuw

  3 jaar geleden
  Ze stelt een vraag en ze krijgt een antwoord : "om het speelse karakter van het merk te onderstrepen". Zo, en meer woorden hoeft met daar niet aan te spenderen. Het speelse karakter probeert men nu zwartgallig te verzuren.
 • Argus Vercauteren

  3 jaar geleden
  Als kind at ik graag coco pops (toen heette het nog choco pops), omdat ze lekker waren en de aap (vooral de orang-oetan en chimpansee) was mijn lievelingsdier. Het is en blijft een vrolijk stripfiguurtje, niets meer en niets minder.
 • San Pauwels

  3 jaar geleden
  Wat is eigenlijk het probleem? Op iedere variant staat een ander dier afgebeeld: Corn flakes (haan), Frosties (tijger), honey pops (bij)... Het moedigt kinderen aan om toch te ontbijten en het is ook een ideaal geheugensteuntje (doos met tijger, haan...) voor de ouders tijdens het winkelen. Binnenkort is het merk Nesquik aan de beurt, want er staat een konijn op de verpakking... En wat met het wit konijn Nijntje?
 • Kristof Degros

  3 jaar geleden
  Het mag gerust stoppen. Net hetzelfde als met zwarte piet ... Alles is goed tegenwoordig
 1. Van het Witte Huis naar de cel? Vier vragen over de historische aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump

  Van het Witte Huis naar de cel? Vier vragen over de histori­sche aanklacht tegen de Amerikaan­se oud-president Donald Trump

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump is door een ‘grand jury’ in zijn vroegere thuisstad New York aangeklaagd na een onderzoek naar zwijggeld dat aan pornoster Stormy Daniels werd betaald. Trump noemt de aanklacht zelf “een heksenjacht” en schreeuwt zijn onschuld uit. Maar wat staat hem mogelijk te wachten? Vier vragen over de nu al historische aanklacht, want het is voor het eerst dat een Amerikaanse oud-president strafrechtelijk wordt vervolgd.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.