Leden van de neofascistische groep Forza Nuova, rond de doodskist.
Volledig scherm
Leden van de neofascistische groep Forza Nuova, rond de doodskist. © AP

Ophef in Rome over nazivlag op doodskist bij begrafenis

In Rome is ophef ontstaan nadat leden van de neofascistische groep Forza Nuova bij een begrafenis een nazivlag over een kist hadden gedrapeerd. De begrafenis van een lid van de groep vond maandag plaats buiten een katholieke kerk in de Italiaanse hoofdstad.

20 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  De meesten die hieronder reageren hebben ook niet veel verstand . Wij zijn 1 van de weinige generaties die Gelukkig nog geen oorlog hebben meegemaakt .
 • daniel polspoel

  4 maanden geleden
  Nu zouden ze verontwaardigd zijn het bisdom, hoeveel nazi's hebben ze niet naar Argentinië helpen vluchten. Collectief uit het geheugen gewist zeker. Keur daarom nazivlag zeker niet goed noch de groet
 • Roel Ylen

  4 maanden geleden
  Pol en Marianne, iedereen heeft recht op vrije meningsuiting dat is waar. Maar er zijn nog steeds grenzen ;) die zijn ook wettelijk genoteerd namelijk: 1)Aanzetten tot gewel, haat, geweld of segregatie tegen andere in het openbaar. 2)denkbeelden verspreiden van rassuperioriteit of rassenhaat 3) Negationisme. En dit grenst er wel heel hard aan. Haat mag nooit toegemoedigd worden
 • Ronny Cypers

  4 maanden geleden
  Incident? Ze maken er een Incident van. Als je daar geen aandacht aanbesteed is het zo voorbij. De oven of grond in en het is weg.
 • Kris Van Steens

  4 maanden geleden
  het feit dat mensen dit acceptabel vinden, doet je het vertrouwen in de mensheid verliezen..