Volledig scherm
© rv

Ophef in Oostenrijk om tieners die nepexecutie uitvoeren in park: “Dat is gebruikelijk in onze cultuur”

Oostenrijk was nog volop aan het treuren over de slachtoffers van de aanslag in Wenen toen zes jongeren een nepexecutie uitvoerden, filmden en online plaatsten. Het blijkt te gaan om minderjarige vluchtelingen die opperden dat dit “gebruikelijk is in hun cultuur”. Het incident heeft veel opschudding veroorzaakt in het Alpenland.

3 reacties

 • Paul Geeraerts

  2 maanden geleden
  Als dat in hun cultuur normaal is, mogen ze dat daar perfect doen. Maar niet hier. De keuze is aan hen
 • UGO DE MAEYER

  2 maanden geleden
  Als dat gewoon is in hun cultuur en ze dat in onze cultuur moeten inbrengen dan kan je er van op aan dat dit uiteindelijk verkeerd afloopt. Dit is geen gewoon spel maar uitdagen en trachten te kijken hoe ver ze kunnen gaan in onze tolerante pacificistische maatschappij. Onze gematigde politici doen er goed aan iets krachtiger de grenzen te trekken , zoniet komt er nog zware heibel van die de extrmisten onder ons gelegeheid zal geven om zich te profileren , 't is nog gebeurd !
 • DIMITRI VAN ACKER

  2 maanden geleden
  Hehe, in de lagere school als 8jarigen speelden we cowboy en indiaantje. Dit zijn al geen kinderen meer...daar zit al een vijs los ! Welkom andere cultuur, wat een verrijking !
 1. Relschoppers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”
  Play
  122

  Relschop­pers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

  Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben gisteravond mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. Zo zouden relschoppers het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede bekogeld hebben met vuurwerk en hebben ze geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp in te gooien. “Onwerkelijk en onbegrijpelijk”, reageert Sophia de Rooij, topvrouw van MST.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"