Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © anp

Ophef in Nederland over salafistische moskeescholen: "Kinderen leren dat ongelovigen doodstraf verdienen”

Kinderen die in de weekenden les volgen bij Nederlandse salafistische moskeeën krijgen te horen dat mensen met een ander geloof of andere levensovertuiging de doodstraf verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van de krant NRC en het tv-programma Nieuwsuur.

173 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Er is niet één Islam, er zijn vele versies Islam. En salafisme is één van de eerste versies
 • alfred cool

  2 jaar geleden
  Wie zegt nu dat de islam vredelievend is ?Als ze zulke dingen in hun scholen leren weet je genoeg . Al sinds de Middeleeuwen hebben ze steeds getracht van Europa te veroveren en ze zijn nog bezig ! kijk eens op dat stoffige schap dames en heren politici waar jullie geschiedenis boeken op staan . Nog nooit gehoord over de Moren in Spanje of de Turken tot 2 maal toe voor de poorten van Wenen ? Nu haalt men het islamitische paard vanTroje binnen en is men verwondert en verbolgen over die scholen
 • Patrick De Smet

  2 jaar geleden
  Deze scholen horen niet thuis in gelijk welk Europees land wij moeten daar ook geen kerken of katholieke scholen gaan bouwen als ze islam willen beleven moeten ze in eigen land blijven en niet naar hier komen
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Wedden dat zoiets in België " WEERAL " niet bestaat...……………..volgens de blinde media en de slechtziende regering?????? Mensen toch , zoiets is toch duidelijk te zien als de jonge mannekes van 8 of 10 jaar al in lange jurken op straat lopen.
 • Klaus Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Rudy Hermie, wat een ongelooflijke hippie onzin. We komen niet met niets op de wereld. We beschikken over een ongelooflijk brein, bij het ene volk al wat meer ontwikkeld dan het andere daar zijn legio bewijzen en studies van, waardoor we de wereld ons eigen hebben gemaakt. Dit fenomeen is te danken aan zij die niet op PVV, VB en hun Europese zusterpartijen stemmen.