Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Ophef in Duitsland over voorstel om Engels op basisschool te vervangen door Turks

Heftige debatten over de grens: moeten Duitse basisschoolleerlingen in de toekomst Turkse, Russische of Poolse in plaats van Engelse les krijgen? De voorzitter van de integratie-adviesraad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vindt dat een goed idee. Politici reageren afwijzend.

11 reacties

 • Frank Van den Bulck

  2 jaar geleden
  Zo maf als 'n kruk !
 • Johan Launders

  2 jaar geleden
  maar als die Turken, Russen en Polen ook Engels leren... wat is dan het probleem. Eenmaal wat ouder en computer-geïnteresseerd is dat in het Engels. Ik zie die gasten dan ineens alles in het Engels moeten kunnen. En bij een jobaanbieding is het niet ken je Pools of Russisch, maar Engels.
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Hoe dom kan je zijn. Hoe ver geraak je wereldwijd of in het beroepsleven met Turks? Je veroordeelt die kinderen tot een levenslange isolatie, slechtbetaalde jobs en integratie zal er ook niet beter op worden
 • Bernd Vaes

  2 jaar geleden
  Zeer aanvaardbare idee daar in NRW. Die kinderen hebben veel meer aan de taal van hun klasgenootjes, dan aan het Engels. Engels probeert reeds genoeg te domineren. Gelukkig is het Engels nog geen deel van het Duits geworden, zoals in Vlaanderen het Engels zonaal ten onrechte onderdeel van de Vlaamse taal is.
 • benny vandersanden

  2 jaar geleden
  Slaat inderdaad nergens op. Duits om te integreren en Engels om bij te blijven in een geglobaliseerde wereld. Turks of Russisch komt daar in de verste verte niet bij kijken