Ida-Marie Müller tijdens de voordracht van haar eerste gedicht.
Volledig scherm
Ida-Marie Müller tijdens de voordracht van haar eerste gedicht. © Youtube Markus Hild

Ophef in Duitsland om racistische gedichten van tienermeisje

Tijdens een poëziewedstrijd in het Duitse Speyer die werd georganiseerd door de lokale jeugdraad onder het motto ‘Burgermoed’, in het kader van de Multiculturele Week van de stad, zorgden de gedichten van een veertienjarig meisje voor grote opschudding.

223 reacties

 • Erik Bertels

  3 jaar geleden
  Bervoets: denk nu eens eenmaal buiten de rode krijtlijnen van jouw presidium en betreedt eens de echte wereld. Je moet ziende blind zijn om niet te zien de multiculturaliteit in de praktijk totaal niet werkt en leidt tot rampen.
 • Johan Vercarre

  3 jaar geleden
  AfD is wel degelijk racistisch, xenofoob & vooral extreemrechts. Of : Hoe het vergif van extreemrechts zijn weg gevonden heeft in de Duitse maatschappij. Ik ben ook tegen multiculti, maar haat zaaien maakt het allemaal nog slechter. Ik heb medelijden met de meesten hier die dit dan nog durven ondersteunen. Soms wou ik dat ik geen Vlaming was.
 • Denis Van den broeck

  3 jaar geleden
  Erg dat je de kinderen op welke wijze ook geen gedicht mag laten vertellen hoe ze het brengen vrije menings uiting nul komma nul dus heel erg ik hoop dat ze de volgende verkiezing wint want Merkel die stinkt en laat haar volk creperen !!! Wat ze geleerd hebben uit verleden is dat he om je eigen volk moet op komen wat ze dus na zoveel jaren terug niet doen dus werkt alles maar lekker in de Hand .
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  Het feit dat er in Duitsland nog altijd veel mensen verontwaardigd zijn dat een 14-jarig meisje de racistische idealen van haar moeder uitdraagt is wel bemoedigend. Hier op dit forum verwacht ik dat al lang niet meer.
 • Elvire Poireau

  3 jaar geleden
  Het is een gedicht en een mooi gedicht. Dit meisje heeft een artistieke aanleg. Binnenkort worden boeken verbannen, schilderijen verbrand? Laat kunst gewoon kunst zijn en zoek er niets achter.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.