De reddings- en bergingsacties zijn nog altijd aan de gang
Volledig scherm
De reddings- en bergingsacties zijn nog altijd aan de gang © AFP

Opgepakte kapitein na bootramp Boedapest: “Regels nageleefd”

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is de kapitein van een toeristenboot gearresteerd na de fatale aanvaring met een ander schip. De man, een 64-jarige Oekraïner, ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Via zijn advocaat meldde hij vrijdag in een verklaring dat hij geen regels heeft overtreden. De Hongaarse politie hield de kapitein van het schip Viking Sigyn donderdag aan op verdenking van roekeloos gedrag.

  1. Deze trekpleisters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

    Deze trekpleis­ters werden overspoeld door toeristen voor de pandemie, maar nu is alles anders: “Hier hangt weer de sfeer van de nineties”

    Voor de pandemie kreunden heel wat reisbestemmingen onder het massatoerisme. Maar toen kwam het coronavirus en nu kan het contrast niet groter zijn. Van overvolle attracties naar de troosteloze leegte. Reisverboden, quarantaines en landelijke lockdowns dwingen de toerist om thuis te blijven. Hoe moet het nu verder met deze eens zo bruisende toeristische trekpleisters? Zo zien zij de toekomst.
  2. Overlevenden getuigen over chaotische momenten na bootramp op de Donau: “Toeristen droegen geen reddingsvesten”

    Overleven­den getuigen over chaotische momenten na bootramp op de Donau: “Toeristen droegen geen reddings­ves­ten”

    Overlevenden van de ramp met de rondvaartboot, die woensdag in Boedapest is gezonken, getuigen dat ze er ternauwernood in geslaagd zijn om zich aan een reddingsboot vast te klampen. Op datzelfde moment zagen ze de anderen in het water van de Donau schreeuwen om hulp. Slechts zeven van de 35 mensen, waaronder 33 Zuid-Koreaanse toeristen, werden gered. Zeven mensen werden reeds dood teruggevonden en 21 anderen zijn nog steeds vermist. De twee Hongaarse bemanningsleden van de boot behoren tot de 21 vermisten.