Stockholm op 22 april, in volle coronacrisis. Een beeld dat elders in Europa niet kon worden geschoten.
Volledig scherm
Stockholm op 22 april, in volle coronacrisis. Een beeld dat elders in Europa niet kon worden geschoten. © AFP

Opflakkering coronavirus in Europa, maar buitenbeentje Zweden blijft buiten schot

Zweden was van in het begin een buitenbeentje in Europa met een erg eigenzinnige aanpak van het coronavirus. Nu, een half jaar later, is het land dat nog altijd, ook wat de evolutie van Covid-19 betreft. Terwijl de meeste andere Europese landen de cijfers weer fors de hoogte zien ingaan, kan het Scandinavische land het gemiddeld aantal nieuwe gevallen per dag laag houden. En dat zonder een harde lockdown.

42 reacties

 • Benny Deridder

  1 jaar geleden
  Daar hebben ze geen Van Ranst, dat verklaart veel.
 • Albert Verbeke

  1 jaar geleden
  Discipline bij bevolking doet het, bij ons lopen teveel dwazen rond die het niet willen begrijpen.
 • Dieter Detrem

  1 jaar geleden
  De grote meerderheid hier kan niet om met verantwoordelijkheid, als we maar regeltjes kunnen breken, excuses kunnen zoeken, achterpoortjes kunnen vinden en ons goesting doen. Het zit in ons bloed.
 • Greet Theys

  1 jaar geleden
  Bekijk eens de bevolkingsdichtheid per land. We leven in België gewoon heel dicht op elkaar in vergelijking met de Zweden. Is moeilik om het virus over te dragen als uw dichtste buur 2km verder woont
 • Rael Rhanouti

  1 jaar geleden
  Hygiëne is heel belangrijk en dit bewijst dat andere Europese landen toch niet zo hygiënisch zijn. Persoonlijke hygiëne is niet echt zoals het moet...5x/dag is een minimum vereiste. Het wassen van handen, armen gezicht, oren, neus, mond, voeten en intieme delen. Afstand houden van elkaar... Blijkbaar hebben velen hier moeite mee.
 1. Zat Nederlander onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Zat Nederlan­der onterecht in de cel voor moord? Na jarenlang zwijgen wordt naam van Belg geroepen in rechtszaal: “Dit kan je niet verzinnen”

  Onverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen van een mogelijk nieuwe verdachte. Het zou gaan om een man uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. “Dit is zo’n bijzondere samenloop van omstandigheden. Dat is gewoon filmmateriaal.”