Jean Wyllys in 2016.
Volledig scherm
Jean Wyllys in 2016. © REUTERS

Openlijk homoseksueel parlementslid legt mandaat neer en ontvlucht Brazilië na doodsbedreigingen

Een Braziliaanse politicus keert niet meer terug naar zijn land vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres omdat hij homoseksueel is. Parlementariër Jean Wyllys, die momenteel in Europa verblijft, zegt tegen een lokale krant dat zijn reputatie bovendien is beschadigd door een lastercampagne op sociale media.

2 reacties

 • Bieke Bellemans

  3 jaar geleden
  Pff vreselijk hoe anno 2018 de wereld nog steeds zo preuts en short minded is. Leten en laten leven, is dat nu zo moeilijk? Zolang mensen geen andere mensen pijn doen, mag iedereen doen van mij wat ze willen.
 • Carl Vangenechten

  3 jaar geleden
  "Openlijk" is er te veel aan. Hou het binnenshuis.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Nieuwe Braziliaanse president staat open voor Amerikaanse legerbases in zijn land

  Nieuwe Braziliaan­se president staat open voor Amerikaan­se legerbases in zijn land

  In het licht van het conflict met Venezuela en de toenemende militaire aanwezigheid van Rusland in de regio staat de nieuwe Braziliaanse president Jair Bolsonaro open voor steunpunten van de Amerikaanse strijdkrachten in zijn land. "Naargelang van wat in de wereld gebeurt, moeten we, wie weet, deze kwestie in de toekomst bespreken", zei hij in een interview met de televisiezender SBT TV dat gisteren (plaatselijke tijd) werd uitgezonden.