AFP PHOTO / PRU
Volledig scherm
© AFP PHOTO / PRU

Opdoffer voor Boris Johnson: “Ik ga niét over uitstel onderhandelen met EU”

Boris Johnson heeft een zware opdoffer te verwerken gekregen in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog niet goedgekeurd kan worden. Dat betekent dat de premier aan de Europese Unie zou moeten vragen om de deadline nogmaals uit te stellen. “Maar dat zal ik niét doen. De wet verplicht me daar ook niet toe”, klonk het.

41 reacties

 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  De EU kan het VK parlement voor het blok zetten door geen uitstel meer te verlenen. Ofwel aanvaarden ze de overeenkomst ofwel komt er een harde Brexit. Dat is natuurlijk een beetje een gok. Als het Britse parlement blijft bakkeleien en niet tijdig de overeenkomst goedkeurt, verliest de EU op alle vlakken. Geen Britse centen en een harde grens met het VK in Ierland.
 • Johan Meulenbergs

  2 jaar geleden
  Het zoveelste bewijs dat alle politici een bende onbekwame kindjes zijn .. zowel de Britse als de Europese. Gewoon hun eigen ego telt .. en dat kost ons miljarden per jaar om dit circus te laten draaien op onze kosten!!
 • Joris Peeters

  2 jaar geleden
  Ach deze windhaan heeft zijn kar weeral gekeerd en heeft ondertussen uitstel aangevraagd aan Brussel. Blijft wel de betere reality-soap en ik kan het wel smaken voor het heerlijke Engels dat gesproken wordt in het House of Commons!
 • Henkie Janssen

  2 jaar geleden
  @Albert vanlaeken Succes om met een klein landje met een markt van niks te gaan onderhandelen over handelsverdragen mer VS en buurlanden, ze gaan ons uitlachen. De door u genoemde landen zijn onvergelijkbaar België qua economie en ze waren van het begin van de EU zelfstandig en hebben verdragen met de EU.
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  @Albert Van Laeken. Zwitserland en Noorwegen zijn lid van de EER/EVA wat betekent dat ze aan alle EU regels moeten voldoen behalve op het gebied van landbouw en visserij. Zij betalen daarvoor aan de EU. Zwitserland is ook een Schengenland. Het aantal asielzoekers ligt op ongeveer hetzelfde percentage van de bevolking als in België. Ik sluit mij verder aan bij @Gino Denil..
 1. “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is

  “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmid­del is

  Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.