Chloe (1,5) kwam om het leven op een cruiseschip.
Volledig scherm
Chloe (1,5) kwam om het leven op een cruiseschip. © Familie Wiegand / Freedom of the Seas

Opa aangehouden voor doodslag na fatale val van kleindochtertje op cruiseschip

Salvatore Anello is gisteren in Puerto Rico aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag. Zijn kleindochtertje van 1,5 jaar, Chloe Wiegand, viel in juli in Anello’s bijzijn door een openstaand raam van een cruiseschip. De peuter overleefde het niet. De ouders, Alan en Kimberly Wiegand, wijzen zelf met een beschuldigende vinger naar de cruisemaatschappij.

14 reacties

 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Je voelt toch door de wind dat er een raam open staat, en dan nog controleer je eerst om te zien als er niets open staat. De opa is verantwoordelijk voor de veiligheid van kind, niet het personeel!! Enkel in het geval als dat kind onder toezicht van het personeel stond.
 • Sarah Schelkens

  2 jaar geleden
  Johanneke, lees het artikel. Er staat duidelijk dat het schip aangemeerd was, dus niet op open zee. Denk je nu echt dat deze grootvader bewust zijn kleindochter uit het raam heeft laten vallen? Wat een gestoorde gedachte.
 • Ann Verschueren

  2 jaar geleden
  Stop toch met dat altijd juridisch vervolgen en aanvaardt dat ongevallen niet altijd iemands schuld is. Die opa moet door een hel gaan als de dood van je kleinkind gekomen is door dat je zelf een open raam niet zag.
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  De opa moet in ieder geval gestraft worden voor onvrijwillige doodslag.Een voorwaardelijke straf want hij draagt dit mee voor de rest van zijn leven,wat voor een leven zal die nog hebben?
 • Yvanka Pilzer

  2 jaar geleden
  Die Amerikanen klagen graag anderen aan voor hun eigen domheid. Tragisch ongeluk, maar je hebt toch ogen in je hoofd!? En anders moet je een bril opzetten. De rederij treft geen schuld, want zonder de domme actie van opa had niemand kunnen vallen.