Japanse vlag
Volledig scherm
Japanse vlag © thinkstock

Op één na grootste Belgische economische missie ooit trekt naar Japan

Prinses Astrid vertrekt vandaag op economische missie naar Japan. Het gaat om de op één na grootste Belgische economische missie ooit, met 575 deelnemers, zo bevestigt Buitenlandse Zaken. De grootste was die naar China, eind 2019, met meer dan 630 deelnemers. Het is ook tien jaar geleden dat er nog een economische missie vanuit ons land naar Japan trok.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Turkije beschuldigt het Westen van ‘psychologische oorlogsvoering’: “Complot om toeristische sector de nek om te draaien”
  17

  Turkije beschul­digt het Westen van ‘psycholo­gi­sche oorlogsvoe­ring’: “Complot om toeristi­sche sector de nek om te draaien”

  Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten, dat meldt het Turkse staatspersbureau ‘Anadolu’. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen wegens een verhoogde aanslagdreiging. In Turkije heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.
 3. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Kan Europese groepsaankoop gasprijs doen dalen? “Elke leverancier weet dat Europa veel water bij de wijn moet doen”
  PREMIUM

  Kan Europese groepsaan­koop gasprijs doen dalen? “Elke leveran­cier weet dat Europa veel water bij de wijn moet doen”

  Om de stijgende gasprijzen te lijf te gaan, zullen EU-lidstaten vrijwillig kunnen intekenen op een groepsaankoop door de Europese Commissie, zo is vrijdag beslist. Een beetje zoals met het Covid-vaccin dus. “Alleen valt dit volstrekt niet te vergelijken”, zegt Johan Albrecht, professor economie aan de Universiteit Gent en senior fellow van het Itinera Institute. Bovendien was Europa beter niet met de fanfare op kop op gasjacht vertrokken.