De haven van Catanië werd dit jaar wereldnieuws toen de Diciotti hier aanmeerde. De Italiaanse regering weigerde de 190 vluchtelingen aan boord op te vangen.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Catanië werd dit jaar wereldnieuws toen de Diciotti hier aanmeerde. De Italiaanse regering weigerde de 190 vluchtelingen aan boord op te vangen. © Nicola Zolin

Op deze pier zei Italië “nee” tegen bootvluchtelingen. Wat is er sindsdien veranderd?

de VolkskrantSinds juni heeft Italië de rechts-populistische Regering van Verandering. Die beloofde korte metten te maken met het migratieprobleem. Wat is er veranderd? 

2 reacties

 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Dit kan je alleen een goede en morrel verantwoorde beslissing noemen, tenzij je uitpuilt van naïviteit.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Niks veranderd want de illegalen stromen nog altijd Europa binnen. De grenzen sluiten en daarmee basta.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?