De Stephansdom in Wenen. Oostenrijk wil binnenkort de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus weer versoepelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stephansdom in Wenen. Oostenrijk wil binnenkort de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus weer versoepelen. © AFP

Op deze manier willen verschillende landen hun coronamaatregelen binnenkort al versoepelen

Ondanks waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus nog niet te lossen, kondigen steeds meer Europese landen deze week een geleidelijke versoepeling aan. Van een gezamenlijke Europese aanpak is echter - opnieuw - geen sprake.

76 reacties

 • tony decabooter

  9 maanden geleden
  Blijkbaar lijkt deze corona wet niet gemaakt voor iedereen ,bij een serre bedrijf in onze straat komen de Poolse werknemers toe met 5 in een auto en 3 in een vrachtwagen ,de belg die de baas is aan het stuur ,en maar plezier maken ! Corona wet verstrengen aub !
 • Sven Stolk

  10 maanden geleden
  Daar zal uitkomen dat fase 2 van herval veel erger gaat zijn. Ook hun politiek die over bevolking beslist. Kan niet. Een overkoepelend orgaan in de wereld moet dit beschermen en alle landen moeten samenwerken. Zo als mens op de hele wereld geraken we eruit. Soldaten aan grens en luchthavens voor bescherming wereldwijd van in en out moet. Eerst lokaal vrij en dan land per land. Ons allen blijven beschermen tot dat vaccin er is wereldwijd. Dat is nu prio in medische wereld. Dit moet nu.
 • Jef Denijs

  10 maanden geleden
  Het is niet de moment om iets te versoepelen. Vooral reizen moet verboden worden waarschijnlijk tot eind van het jaar.
 • Eric Van den Bergh

  10 maanden geleden
  Idd beter om WHO niet blindelings te volgen.
 • danny janssens

  10 maanden geleden
  Zolang er geen vaccin of geneesmiddel is kan er van versoepeling geen sprake zijn al duurt dit nog 5 jaar, verstrengen zou beter zijn
 1. LIVE. Druk om scholen te sluiten verontrust kinderartsen - Raveparty met 1.200 gasten stilgelegd in Brazilië
  185

  LIVE. Druk om scholen te sluiten verontrust kinderart­sen - Raveparty met 1.200 gasten stilgelegd in Brazilië

  Het aantal ziekenhuisopnames en dagelijkse besmettingen met het coronavirus stijgt weer in België. Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het virus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Europese ministers bereiken akkoord over steunpakket van 540 miljard euro - Van Ranst waarschuwt: “We mogen maatregelen nog niet loslaten”

  Europese ministers bereiken akkoord over steunpak­ket van 540 miljard euro - Van Ranst waarschuwt: “We mogen maatrege­len nog niet loslaten”

  • Nieuwe coronacijfers in ons land: 283 doden, 459 ziekenhuisopnames en 483 ontslagen uit de ziekenhuizen. • 3 miljoen FFP2-maskers voldoen niet aan kwaliteitseisen, testkits in woonzorgcentra bevatten foute handleiding. • Plopsa wil elke bezoeker controleren op koorts. • In Genk is woensdagnacht een 25-jarige jongeman bezweken aan het coronavirus. • Elke 45 seconden sterft er een Amerikaan aan de gevolgen van het coronavirus. De staat New York telt nu de meeste besmettingen ter wereld. • Wereldwijd is het aantal besmettingen gestegen tot meer dan 1,5 miljoen. De dodentol bedraagt meer dan 88.000.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf