De Stephansdom in Wenen. Oostenrijk wil binnenkort de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus weer versoepelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stephansdom in Wenen. Oostenrijk wil binnenkort de eerste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus weer versoepelen. © AFP

Op deze manier willen verschillende landen hun coronamaatregelen binnenkort al versoepelen

Ondanks waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus nog niet te lossen, kondigen steeds meer Europese landen deze week een geleidelijke versoepeling aan. Van een gezamenlijke Europese aanpak is echter - opnieuw - geen sprake.

 1. Europese ministers bereiken akkoord over steunpakket van 540 miljard euro - Van Ranst waarschuwt: “We mogen maatregelen nog niet loslaten”

  Europese ministers bereiken akkoord over steunpak­ket van 540 miljard euro - Van Ranst waarschuwt: “We mogen maatrege­len nog niet loslaten”

  • Nieuwe coronacijfers in ons land: 283 doden, 459 ziekenhuisopnames en 483 ontslagen uit de ziekenhuizen. • 3 miljoen FFP2-maskers voldoen niet aan kwaliteitseisen, testkits in woonzorgcentra bevatten foute handleiding. • Plopsa wil elke bezoeker controleren op koorts. • In Genk is woensdagnacht een 25-jarige jongeman bezweken aan het coronavirus. • Elke 45 seconden sterft er een Amerikaan aan de gevolgen van het coronavirus. De staat New York telt nu de meeste besmettingen ter wereld. • Wereldwijd is het aantal besmettingen gestegen tot meer dan 1,5 miljoen. De dodentol bedraagt meer dan 88.000.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren