USGS
Volledig scherm
© USGS

Oostkust Japan getroffen door zeebeving met magnitude 6,1

Een beving met magnitude 6,1 heeft donderdagochtend (plaatselijke tijd) de oostkust van Japan getroffen, zo meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. De overheid heeft geen tsunami-waarschuwing gelanceerd.

 1. NAVO-ministers akkoord met capaciteitsdoelstellingen: “Meer troepen, meer paraatheid”

  NA­VO-ministers akkoord met capaci­teits­doel­stel­lin­gen: “Meer troepen, meer paraatheid”

  De ministers van Defensie van de NAVO-landen hebben vandaag een reeks maatregelen aangenomen om de collectieve defensie te versterken. Ze zijn het ook eens over honderden nieuwe doelstellingen voor de militaire capaciteiten van de lidstaten. Die zijn er om er onder andere voor te zorgen dat meer troepen met een hogere paraatheid door de lidstaten worden geleverd. Dat heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg vandaag aangekondigd.
 2. Heftige beelden na zware aardbeving in Mexico City: brand in sommige gebouwen, al minstens 248 doden
  Update

  Heftige beelden na zware aardbeving in Mexico City: brand in sommige gebouwen, al minstens 248 doden

  Het zuiden van Mexico is getroffen door een krachtige aardbeving met magnitude 7,1. Volgens de autoriteiten zijn er al zeker 248 doden gevallen. Heel wat slachtoffers zouden ook nog onder het puin liggen. In de miljoenenstad Mexico City zouden 27 gebouwen zijn ingestort. Hier en daar is brand uitgebroken. Zo'n 3,8 miljoen huishoudens zitten zonder stroom. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat er Belgen gewond zijn geraakt of zouden omgekomen zijn.