Vlamingen in Oostenrijk. Links Carl Doclo en zijn vrouw Wendy. Rechts Gwenda Lemmens.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in Oostenrijk. Links Carl Doclo en zijn vrouw Wendy. Rechts Gwenda Lemmens. © RV

Oostenrijkse lockdown voor vaccinweigeraars oogst lof en tegenwind bij uitgeweken Vlamingen

Om het fors stijgend aantal infecties met het coronavirus in te dijken, gaat Oostenrijk een lockdown voor niet-gevaccineerden invoeren. De aankondiging maakt emotionele reacties los, ook bij Vlamingen die in het land wonen. Gwenda Lemmens (46) is ingeënt en juicht het initiatief toe. Carl Doclo (52) heeft geen vertrouwen in coronavaccins en reageert woedend. “We wonen hier drie jaar, maar willen nu zo snel mogelijk naar Bulgarije”, zegt hij.

93 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Angst is een emotie die door je geest wordt gecreëerd op basis van vele ingebeelde bedreigingen. Angst kan in werkelijkheid volledig gegrond zijn… of niet. Het kan zich in sommige gevallen ook manifesteren als angststoornissen, omdat angst is gebaseerd op zorgen over de toekomst. Vandaar deze klimaatverandering en iedereen in de politiek begrijpt het. Want zonder deze angst, worden alle politicus dagelijks door de bevolking uitgelachen.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Het zijn geen vaccinweigeraars, want ze nemen wel prikken voor de griep e.d. Deze covid prik is experimenteel of zijn we dit weer snel vergeten. Het virus muteert zo snel mogelijk, om aan deze immuniteit te ontsnappen van de gevaccineerde. Het spike-protein is het grote probleem. Maar de schuld moet ergens gelegd worden, en de niet-gevaccineerden zijn opeens de schuldige, maar ze hebben géén spike-protein! Ook is natuurlijk-immuniteit veel sterker dan alle vaccinaties. Verwarrend? Wacht nog even
 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  Mr vanderperre, er sterven zeker nog mensen in bejaardentehuis, maar veel mensen blijven ook langer thuis? Wie wil er nu in een gevang zitten? Wie wil er nu 70 jaar terug in de tijd gaan? Apartheid terug ingevoerd?
 • Jan-piet Janssens

  2 maanden geleden
  Maar iedereen moet wel gewoon gaan werken. Dus het virus is zo slim dat het weet of je op je week bent of niet. Weer een pestmaatregel.
 • Charly Vanderperre

  2 maanden geleden
  Kris als de prikken niet werken ? Waarom sterven er geen mensen meer in de bejaardenhuizen ?
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.