Vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen in Oostenrijk namen donderdag deel aan een mars om de slachtoffers van de aanslag te herdenken. Onder hen Ümit Vural (derde van links), voorzitter van de islamitische gemeenschap. (05/11/2020)
Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen in Oostenrijk namen donderdag deel aan een mars om de slachtoffers van de aanslag te herdenken. Onder hen Ümit Vural (derde van links), voorzitter van de islamitische gemeenschap. (05/11/2020) © AFP

Oostenrijk sluit radicale moskee bezocht door terrorist Wenen

Oostenrijk heeft een moskee en een islamitische vereniging gesloten die werden bezocht door de moslimterrorist die maandag toesloeg in Wenen. Dat maakte minister van Integratie Susanne Raab vrijdag bekend. Ze zei dat de twee instellingen hadden bijgedragen aan de radicalisering van de dader. De jihadist opende maandag het vuur in Wenen en doodde daarbij vier mensen en verwondde meer dan twintig anderen. De politie schoot de dader dood. Terreurgroep IS eiste de aanslag op.

18 reacties

 • Jan Van Rompaey

  7 maanden geleden
  Iemand die andere mensen vermoord is een gevaar voor de gemeenschap. Van welk geloof hij ook maar bezeten is.
 • paola nerozzi

  7 maanden geleden
  Heel goed de sluiting maar we moeten ze niet allemaal over dezelfde kam scheren want er zijn ook slechte mensen die ook een ander geloof beleven dit zijn terroristen en niet moslims laat dat duidelijk zijn ma inderdaad moskee die zo prediken ook hier mogen ze sluiten 
 • jo vandenberghe

  7 maanden geleden
  Dan duiken ze toch gewoon onder en gaan thuis thuis wel radicaliseren?Het probleem zit niet echt in de moskee!
 • Jean West

  7 maanden geleden
  Alweer zoals altijd te laat voor de slachtoffers.
 • Rene Van Roosbroeck

  7 maanden geleden
  Joanna Seykens Goed van Oostenrijk direkte aanpak zo hoort het ook. Daar kan Europa nog lang over debatteren!!
 1. Vijf dagen na stemming nog geen winnaar in Peru: interim-president roept op tot kalmte, waarnemers spreken vermeende fraude tegen
  UPDATE

  Vijf dagen na stemming nog geen winnaar in Peru: interim-president roept op tot kalmte, waarnemers spreken vermeende fraude tegen

  Vijf dagen na de presidentsverkiezingen in Peru is er nog altijd geen winnaar uit de bus gekomen. De interim-president van Peru riep vandaag op tot kalmte. “De taak van een staatshoofd is ervoor te zorgen dat het land in moeilijke tijden zijn kalmte en sereniteit bewaart. Met dit in gedachten heb ik contacten gelegd met de entourage van beide kandidaten”, liet Francisco Sagasti weten op Twitter.
 2. Terreurexpert waarschuwt voor “gefrustreerde Syriëstrijders”: “Wanneer ze niet in het kalifaat raken, willen ze zich bewijzen”
  PREMIUM

  Terreurex­pert waarschuwt voor “gefrus­treer­de Syriëstrij­ders”: “Wanneer ze niet in het kalifaat raken, willen ze zich bewijzen”

  Drie aanslagen in korte tijd in Frankrijk en nu ook een aanval met vier slachtoffers in Wenen waar al 35 jaar geen terroristische aanslagen meer te noteren vielen. Dreigt Europa, en dus ook ons land, opnieuw in de wurggreep van moslimextremisme te geraken? Volgens het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) zijn er geen concrete elementen om het dreigingsniveau aan te passen. Terreurspecialist Thomas Renard waarschuwt wel voor het gevaar van gefrustreerde Syriëstrijders. “Ze worden niet meer rechtstreeks aangestuurd door IS, maar willen zich bewijzen.”