De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.
Volledig scherm
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. © AFP

Oostenrijk sluit moskeeën en wijst imams uit om "politieke islam te bestrijden"

De Oostenrijkse conservatieve bondskanselier Sebastian Kurz kondigde vandaag aan dat zijn land verschillende door buitenlandse fondsen gefinancierde imams zal uitwijzen en zeven moskeeën zal sluiten. Daarmee wil hij de "politieke islam" bestrijden. Turkije noemt de beslissing van Oostenrijk "racistisch en islamofoob".

658 reacties

 • Pascal Claeyé

  4 jaar geleden
  Bernaerts Diane , het zijn er inderdaad maar 7 , maar het is alvast een begin !
 • Diane Bernaerts

  4 jaar geleden
  Ik denk dat velen weer enkel de titel gelezen hebben en niet het artikel: het gaat om slechts 7 moskeeën.... :)
 • Imo Dijk

  4 jaar geleden
  Aan allen die dit goedkeuren ga gerust emigreren naar het land van deze flapoor.
 • Frank Van den Bulck

  4 jaar geleden
  Denk dat ik ga verhuizen naar Oostenrijk. Kan ik s'avonds nog eens rustig over straat wandelen, en een pint gaan drinken !
 • Gust Goris

  4 jaar geleden
  Merken jullie ook dat er van links nu NIET gereageerd wordt op Oostenrijk. Ik denk dat links stilaan door heeft wat er aan de hand is de linkse, logge, tanker is de steven aan het wenden, de tekenen worden merkbaar. 1. De rode vrienden in Denemarken, geen reactie van Belgisch links. 2. De uitspraken van Calvo op tv 3. Van de Lanotte die Francken copieert. 4. Geen reactie van links op Oostenrijk. 5. ... Er is verandering op til, nu de media nog meekrijgen die links op de rooster legt.
 1. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

  Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

  De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.