De 100-jarige oorlogsveteraan Tom Moore.
Volledig scherm
De 100-jarige oorlogsveteraan Tom Moore. © REUTERS

Oorlogsveteraan Tom Moore wordt nu ook geridderd na inzamelingsactie

De Britse oorlogsveteraan Tom Moore wordt geridderd vanwege zijn inspanningen om geld in te zamelen voor de Britse gezondheidszorg in de coronacrisis. De 100-jarige 'Captain Tom' die rondjes in zijn tuin liep om geld in te zamelen werd een nationale held in Groot-Brittannië. De onderscheiding zal worden toegekend door de Britse koningin Elizabeth.

 1. Jarige oorlogsveteraan die miljoenen ophaalde voor de zorg krijgt 125.000 kaartjes

  Jarige oorlogsve­te­raan die miljoenen ophaalde voor de zorg krijgt 125.000 kaartjes

  De Britse oorlogsveteraan die met zijn rollator rondjes in de tuin liep om geld in te zamelen voor de zorg, heeft meer dan 125.000 verjaardagskaarten gekregen. Tom Moore staat al twee weken in de belangstelling in het Verenigd Koninkrijk met zijn sponsoractie die miljoenen euro’s ophaalde. Aangezien hij morgen 100 kaarsjes uitblaast, besloot het volk hem massaal te feliciteren. Zelfs het Britse koningshuis deed mee.
 2. De eeuweling die 33 miljoen euro ophaalde met wandelingetjes in zijn tuin
  PREMIUM

  De eeuweling die 33 miljoen euro ophaalde met wandelinge­tjes in zijn tuin

  De Britten hebben een nieuwe nationale held. Oorlogsveteraan Thomas Moore, minzaam ‘Captain Tom’ genoemd, heeft op drie weken tijd ruim 33 miljoen euro opgehaald voor de Britse gezondheidsdienst NHS. Wat begon als “een leuk lokaal initiatiefje” groeide uit tot een liefdadigheidswandeling die alle records brak. Ook het record van de oudste ‘artiest’ die ooit de hitlijsten aanvoerde, stak de voormalige motorracer op zak met zijn vertolking van ‘You’ll Never Walk Alone’. Morgen viert Captain Tom zijn honderdste verjaardag met een ‘lovely little party’ thuis bij zijn dochter Hannah. Dat hij er een eresaluut met overvliegende Spitfires van de RAF bovenop krijgt, is nog een verrassing.