Mekaar de hand schudden, zoals hier vlak voor de nu al legendarische schaakpartij, zal er de komende tijd niet meer inzitten voor Magnus Carlsen (links) en Hans Niemann (rechts). De twee zijn voortaan gezworen vijanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Mekaar de hand schudden, zoals hier vlak voor de nu al legendarische schaakpartij, zal er de komende tijd niet meer inzitten voor Magnus Carlsen (links) en Hans Niemann (rechts). De twee zijn voortaan gezworen vijanden. © Saint Louis Chess Club / Crystal Fuller

Oorlog in schaakland: wereldkampioen Carlsen (31) beschuldigt winnende troonopvolger Niemann (19) van bedrog, maar die slaat meteen terug: “Ik wil zelfs naakt spelen om onschuld te bewijzen”

Game of Thrones in de schaakwereld. Nadat wereldkampioen Magnus Carlsen (31) voor het eerst in 4 jaar (!) een klassieke partij verloor, verliet hij direct het toernooi én beschuldigde hij opponent Hans Niemann (19) van valsspelen. Die jonge Amerikaan stootte vanuit het schijnbare niets door naar de wereldtop en dat kon de grootmeester moeilijk smaken. Al reageert Niemann laconiek: “Het moet beschamend zijn voor Magnus om te verliezen van een idioot als ik.” De twee zijn voortaan gezworen vijanden.