Ook Vlaams koppel in quarantaine in Nederland na vlucht vanuit Zuid-Afrika: “Duurde bijna acht uur voor we resultaat kregen”

Een Vlaams koppel zit in quarantaine in een isolatiehotel in Nederland na een vlucht vanuit Zuid-Afrika. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten aan VTM Nieuws bevestigd. Het koppel hoopt te kunnen terugkeren naar ons land om thuis de quarantaine uit te zitten.

  1. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

    “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

    België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
  2. Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”

    Zuhal Demir (N-VA) niet onder de indruk van exit Van Langenhove: “Van Grieken moet alle extremis­ten aan de deur zetten”

    Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is niet onder de indruk van het ontslag van Dries Van Langenhove als Kamerlid. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, zei Demir bij ‘VTM NIEUWS’. Volgens haar blijft een samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten. “Tom Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten.”