Michelle Bachelet.
Volledig scherm
Michelle Bachelet. © REUTERS

Ook Verenigde Naties moeien zich met onderzoek naar moord op Khashoggi en dringen aan op onafhankelijk onderzoek

Ook mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties laat van zich horen in het onderzoek naar de moord op journalist Jamal Khashoggi. Michelle Bachelet roept op om een internationaal team samen te stellen dat een onafhankelijk onderzoek voert. Mét toegang tot al het bewijsmateriaal en de getuigen.

7 reacties

 • Harry Van riet

  3 jaar geleden
  Da clubke ontbrak nog op de show.
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  Een hoop, meestal gebuisde, politiekers die gaan zeggen wat het gerecht moet doen. Is dat geen aanfluiting van de scheiding der machten?
 • evelyne dewulf

  3 jaar geleden
  allle beschuldigden dienen vooreerst afgeleverd te worden aan vn of andere onpartijdige organisatie. dit vooraleer ze, als lastige getuigen, uit de weg worden geruimd. dan pas kan dat saoedisch netwerk grotendeels blootgelegd worden
 • Luke Vincke

  3 jaar geleden
  ja, laat het onderzoek verrichten door de afdeling Mensenrechten van de VN, daar is toch al een Saoedi-Arabier hoofd van.
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Een onderzoek vrij van "politieke spelletjes" op dat niveau is een onmogelijkheid, niemand in de ganse wereld gaat geloof hechten aan een onderzoeksteam dat samengesteld en uitgezonden word door politici en zeker niet wanneer de kroonprins, alom verdacht als opdrachtgever, de dans ontspringt en er zullen koppen rollen, maar dan wel vooraleer dat onderzoeksteam in gang schiet, kwestie van sommige paden naar boven af te sluiten.