De Britse minister van Defensie Ben Wallace.
Volledig scherm
De Britse minister van Defensie Ben Wallace. © AFP

Ook Verenigd Koninkrijk levert luchtafweerraketten aan Oekraïne

Na toezeggingen van onder meer Frankrijk en Nederland, heeft ook het Verenigd Koninkrijk beloofd om luchtafweerraketten aan Oekraïne te leveren. Het Britse ministerie van Defensie heeft in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt dat het belaagde land in de komende weken AMRAAM-raketten krijgt. "De raketten zullen de kritieke infrastructuur van Oekraïne helpen beschermen", luidt het in een persbericht.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Personeel van Amerikaans uitvaartcentrum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

  Personeel van Amerikaans uitvaart­cen­trum ontdekt dat vrouw (66) in bodybag nog leeft: “Ze was naar adem aan het happen”

  In de Amerikaanse staat Iowa is een 66-jarige vrouw levend teruggevonden in een bodybag. De vrouw was verkeerdelijk dood verklaard door het medisch centrum voor alzheimerpatiënten waar ze verbleef. Ze werd in een lijkzak naar een crematorium gebracht, maar daar ontdekten medewerkers dat ze nog ademde. Het medisch centrum moet nu een boete van 10.000 dollar (ongeveer 9.100 euro) betalen.
 3. Frankrijk belooft luchtafweersystemen aan Oekraïne, Nederland stuurt afweerraketten

  Frankrijk belooft luchtaf­weer­sys­te­men aan Oekraïne, Nederland stuurt afweerra­ket­ten

  Frankrijk zal luchtafweersystemen leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron woensdag verklaard tijdens een tv-interview. Hij haalde daarbij de raketaanvallen aan die Rusland deze week uitvoerde in Oekraïne, waarbij tal van steden het doelwit waren. Die aanvallen waren volgens Macron enkel bedoeld om het “Oekraïense verzet te breken”. Nederland stuurt voor 15 miljoen euro aan extra luchtdoelraketten naar Oekraïne, raakte eerder op de dag bekend.
 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  34

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Congo

  Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Con­go

  "Men moet absoluut een escalatie vermijden die zou leiden naar een oorlog in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het is tijd dat de betrokken partijen stoppen met elkaar de verantwoordelijkheid te geven en tonen wat ze willen doen om de vrede te herstellen". Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vrijdag verklaard naar aanleiding van haar onderhoud met de Congolese president Félix Tshisekedi in Kinshasa.