Een lid van een mobiel Tsjechisch vaccinatieteam maakt zich klaar om iemand te vaccineren in een rusthuis. Ter illustratie.
Volledig scherm
Een lid van een mobiel Tsjechisch vaccinatieteam maakt zich klaar om iemand te vaccineren in een rusthuis. Ter illustratie. © REUTERS

Ook Tsjechië heeft vaccinschandaal: 1.000 doses toegediend aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit

Het hoofd van de Tsjechische gezondheidsautoriteit is opgestapt, nadat verschillende rapporten zijn onthuld over onregelmatigheden bij de vaccinatiecampagne in het land. Zo zouden 1.000 doses toegediend zijn aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit SZU, terwijl ze officieel nog niet aan de beurt waren.

2 reacties

 • Kristof Degros

  1 week geleden
  Hier zullen er ook wel een paar komen. Wees gerust. Ben eens benieuwd welke nieuwe beroepen we in een essentiële lijst gaan zien staan, olympiës, sporter en voetballer zal er zeker tussenstaan.
 • Marlene De Smedt

  1 week geleden
  In moeilijke omstandigheden, zo leert ons de geschiedenis, tonen mensen hun ware aard. Dat zal nu niet anders zijn. Voorkruipen is voor sommigen een sport (in winkelrijen, voor promoties noem maar op) hier speelt men echter met mensenlevens als men dat doet. De mens toont zich nog eens van zijn beste kant.
 1. 13.500 prikjes per uur: zo zullen de 120 Vlaamse vaccinatiecentra eruitzien
  PREMIUM

  13.500 prikjes per uur: zo zullen de 120 Vlaamse vaccinatie­cen­tra eruitzien

  Over de vaccins komt er de jongste dagen vrijwel alleen maar goed nieuws. Nu heeft Vlaanderen ook zijn blauwdruk klaar voor de oprichting van 120 vaccinatiecentra, nodig om minstens 70 procent van de bevolking te vaccineren. Tegen 15 februari moeten die startklaar staan om, eens het aantal doses daarvoor beschikbaar, samen zo’n 13.500 tot 18.000 vaccinaties per uur te kunnen toedienen. Dit is hoe het vaccinatiecentrum er zal uitzien, en hoe het er in zijn werk zal gaan.
 2. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 1. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

 2. Vliegtuig verliest wiel tijdens landing
  Play

  Vliegtuig verliest wiel tijdens landing