Een kist met daarin het lichaam van een corona-dode wordt een crematorium nabij Madrid binnengereden.
Volledig scherm
Een kist met daarin het lichaam van een corona-dode wordt een crematorium nabij Madrid binnengereden. © AFP

Ook Spanje heeft nu meer coronadoden dan China

Na Italië heeft ook Spanje nu officieel meer doden door het coronavirus dan China, waar de virusuitbraak begon. De afgelopen 24 uur overleden er 738 mensen ten gevolge van het coronavirus, meteen de grootste stijging tot nu toe, maakte het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend. 

13 reacties

 • Raymond Robaye

  2 jaar geleden
  Veel te lezen over China maar niemand durft zeggen dat het een oorlog is die de Chinezen hebben opgezet. Vergeet niet dat in November December vorig jaar onze meneer Trump de invoerrechten verhoogde in de USA voor diverse Chinese goederen. Meteen weten we dat de wereldmachten de wereld economie kunnen platleggen.
 • sven vandeweghe

  2 jaar geleden
  Niet te geloven dat die cijfers van China nog serieus genomen worden. Van 17 november tot 23 januari werd niks ondernomen. Onmogelijk in een miljoenenstad als Wuhan dat ze in heel China maar 3700 doden hebben. Media neemt het hier maar voor waar aan.
 • Erwin Hyndrikx

  2 jaar geleden
  Tenzij China niet alles heeft gezegd ...
 • Luc Scheepers

  2 jaar geleden
  Een nul achter het aantal slachtoffers in China zal veel dichter bij de realiteit zijn.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  In Spanje tellen ze net zoals in Italie iedere dode. Ook alle die reeds een andere zware ziekte hadden. De Italiaanse minister van gezondheid gaf eerlijk toe dat het dodental van mensen die enkel aan het coronavirus overleden waren 98% lager ligt. Neemt natuurlijk niet weg dat iedere dode er wel 1 teveel is.