Britse soldaten wachten aan de luchthaven van Kaboel om geëvacueerd te worden.
Volledig scherm
Britse soldaten wachten aan de luchthaven van Kaboel om geëvacueerd te worden. © AP

Ook Spanje en Groot-Brittannië stoppen met evacuaties uit Afghanistan

Ook Groot-Brittannië en Spanje stoppen met de evacuatiemissies uit Afghanistan. Dat hebben Londen en Madrid vrijdagochtend aangekondigd na de zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel.

4 reacties

 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Groot gelijk dat de evacuaties stoppen en er ook aan de soldaten gedacht wordt. Degenen die moeten geëvacueerd worden, hebben gewoon de waarschuwingen sinds begin augustus genegeerd aangaande het gevaar en de oprukkende Taliban.
 • Cecarine De Smet

  1 jaar geleden
  Elk land zou per direct moeten stoppen met burgers te evacueren. Jullie soldaten moesten al lang geëvacueerd geweest zijn, en zeker na de melding dat er aanslagen gingen gebeuren!!! Maar het lijkt erop dat het leven van een soldaat niet telt. En er was tijd genoeg om degenen die op evacuatie lijst stonden al te evacueren!! Zij hadden voorrang op de anderen!!! Pffff we geraken het beu dat er elke dag vluchtelingen aankomen!!
 • Eric De Baeremaeker

  1 jaar geleden
  Het was wachten op een aanslag . Nu het gebeurt is snappen ze dat ze moeten vertrekken . U eigen soldaten blootstellen aan voorspeld geweld is ongegrond !
 • Robert Vranken

  1 jaar geleden
  Onze premier verwijt de Amerikanen hun 'America first' houding. Gisteren hebben 13 soldaten laten zien wat dat betekend. We mogen de Amerikanen opnieuw dankbaar zijn dat zij dit vuile werk doen, zodat Afghaanse vakantiegangers (met een Belgisch paspoort) veilig kunnen terugkeren.
 1. Poetin is controle over de communicatie aan het verliezen, menen militaire experten
  24

  Poetin is controle over de communica­tie aan het verliezen, menen militaire experten

  Sinds het begin van de invasie probeerde Poetin in het openbaar zo min mogelijk over zijn “speciale militaire operatie” in Oekraïne te praten. Hij wilde de oorlog niet de Russische maatschappij laten binnendringen. Maar de huidige situatie dwingt de Russische president nu om zijn strategie te wijzigen. Volgens experten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW) verliest hij langzaam maar zeker de controle over de communicatie.