De Russische ambassade in Bratislava
Volledig scherm
De Russische ambassade in Bratislava © AFP

Ook Slovakije zal Russische diplomaten het land uitzetten

Slovakije zal drie Russische diplomaten het land uitzetten in het kader van het diplomatiek gechil tussen het buurland Tsjechië en Rusland. Dat heeft de Slovaakse premier Eduard Heger donderdag aangekondigd.

0 reacties

  1. Diplomatiek geschil tussen Praag en Moskou: Tsjechisch ultimatum aan Rusland verstreken

    Diploma­tiek geschil tussen Praag en Moskou: Tsjechisch ultimatum aan Rusland verstreken

    Het ultimatum waarvoor Tsjechië Rusland gesteld heeft, is donderdagmiddag om 12 uur afgelopen. De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Jakub Kulhanek had het Kremlin opgeroepen om tegen dan alle uitgewezen diplomaten naar de Tsjechische ambassade in Moskou te laten terugkeren. Dat is niet gebeurd. Ook de NAVO-landen hebben donderdag de acties van Rusland aan de kaak gesteld, maar ze hebben geen concrete maatregelen aangekondigd ter ondersteuning van Tsjechië.
  2. Taiwanese fitnessinfluencer liegt drie jaar lang over haar strijd tegen alvleesklierkanker: “Ik heb iedereen al die jaren bedrogen, het spijt me”

    Taiwanese fitnessin­flu­en­cer liegt drie jaar lang over haar strijd tegen alvlees­klier­kan­ker: “Ik heb iedereen al die jaren bedrogen, het spijt me”

    MianBaobao, een Taiwanese fitnessinfluencer loog jarenlang over haar strijd tegen kanker. Drie jaar geleden kondigde de vrouw aan dat er alvleesklierkanker in een vergevorderd stadium was vastgesteld. Een leugen die werd ontrafeld nadat ze scheidde van haar ex-man. Die had namelijk nooit documenten van het ziekenhuis over de behandeling gezien, terwijl de vrouw er steeds op stond dat ze alleen naar alle doktersafspraken ging. Toen hij dat allemaal begon te delen op sociale media, zag de influencer geen andere optie meer dan alles op te biechten. MianBaobao zou het hele verhaal hebben verzonnen om haar online profiel een boost te geven.