Mensen uit Rusland komen aan in Helsinki, Finland.
Volledig scherm
Mensen uit Rusland komen aan in Helsinki, Finland. © AFP

Ook Russen op de vlucht, veel volk op treinen naar Finland: “Het is duidelijk dat deze invasie ook Rusland voorgoed zal veranderen”

Niet alleen Oekraïners slaan op de vlucht door de Russische invasie, ook sommige Russen lijken hun land liever nu dan later te verlaten. Nadat velen recent nog snel op een vliegtuig sprongen, zijn de opties nu wel beperkt geworden. Eén van de laatste mogelijkheden is de hogesnelheidstrein uit Sint-Petersburg naar Helsinki. “We zien sinds zondag volle treinen uit Sint-Petersburg”, zegt Topi Simola, senior vicepresident bij de Finse Spoorwegen, aan ‘The New York Times’. En ook persagentschap ‘AFP’ kon ter plaatse vaststellen dat de treinen naar Finland opvallend vol zitten. De Russen vluchten voor de economische en politieke gevolgen van de oorlog.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.