Een brandweerman probeert het vuur in Jakoetië te bestrijden.
Volledig scherm
Een brandweerman probeert het vuur in Jakoetië te bestrijden. © EPA

Ook Rusland kampt met bosbranden: 3 miljoen hectare in de as

In Rusland zijn meer dan 250 bosbranden aan de gang. Die branden hebben al meer dan 3 miljoen hectare in de as gelegd. Dat melden Russische autoriteiten zaterdag.

 1. Turkse brand bereikt kolencentrale, gevaar voorlopig geweken: “Kans dat hele regio Bodrum zonder elektriciteit komt te zitten”
  Play

  Turkse brand bereikt kolencen­tra­le, gevaar voorlopig geweken: “Kans dat hele regio Bodrum zonder elektrici­teit komt te zitten”

  Een bosbrand in de Turkse provincie Mugla heeft, ondanks massale brandweerinzet, een tijdlang een elektriciteitscentrale bereikt. De centrale, die met kolen wordt gestookt, is gisterenavond ontruimd maar de autoriteiten vrezen dat het vuur de voorraad kolen kan bereiken. “Voorlopig is het gevaar geweken, maar veel hangt af van de sterkte van de wind”, zegt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Nieuwe coronavariant opgedoken die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Nieuwe coronavari­ant opgedoken die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.