De Britse premier Truss.
Volledig scherm
De Britse premier Truss. © Photo News

Ook ratingbureau Fitch verlaagt Britse vooruitzichten van stabiel naar negatief

Enkele dagen na een gelijkaardige beslissing door ratingbureau S&P Global heeft ook kredietbeoordelaar Fitch de vooruitzichten ('outlook') voor de kredietwaardigheid van het Verenigd Koninkrijk verlaagd van stabiel naar negatief.

 1. Vernederende U-bocht van Brits premier Liz Truss: “Jezelf zó snel in de voet schieten: indrukwekkend”
  PREMIUM

  Vernederen­de U-bocht van Brits premier Liz Truss: “Jezelf zó snel in de voet schieten: indrukwek­kend”

  “Vernederend”: zo noemt de Britse pers unaniem de 'U-turn’ die Brits premier Liz Truss een maand na haar aanstelling maakte. Haar plan om de rijkste Britten een belastingverlaging cadeau te doen, wordt opgeborgen. Hoelang houdt ze het zélf nog vol? “Vervroegde verkiezingen zouden logisch zijn, maar de Conservatieven weten dat ze dan een pandoering krijgen.”
 2. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

  Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

  De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internationale druk op president Poetin”

  Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internatio­na­le druk op president Poetin”

  Het risico dat Rusland kernwapens inzet in de oorlog in Oekraïne is afgenomen dankzij de internationale druk op president Vladimir Poetin. Dat zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse Funke-mediagroep. “Eén ding is voorlopig veranderd: Rusland is gestopt met het dreigen met kernwapens. Als reactie op het feit dat de internationale gemeenschap een rode lijn heeft getrokken.”