AP
Volledig scherm
© AP

Ook nucleaire waakhond zoekt nu mee naar minuscule radioactieve capsule op route van 1.400 kilometer in Australië

De Australische nucleaire waakhond ARPANSA zoekt vanaf vandaag mee naar een piepkleine radioactieve capsule die in het westen van Australië van een truck is gevallen. Al een week wordt er op een stuk weg van 1.400 kilometer tussen het plaatsje Newman en Perth gezocht naar de capsule, die de gevaarlijke stof cesium-137 bevat.

 1. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge
 2. Brandstichter kathedraal Nantes bekent feiten bij start van proces

  Brandstich­ter kathedraal Nantes bekent feiten bij start van proces

  De man die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht in de kathedraal van Nantes op 18 juli 2020, heeft bij de start van zijn proces vanochtend voor de correctionele rechtbank de feiten opnieuw toegegeven. Hij verklaarde onder andere de controle te zijn verloren. De 42-jarige Rwandees Emmanuel Abayissenga wordt vervolgd voor de “beschadiging of vernieling van andermans eigendom met voor personen gevaarlijke middelen”. Hij riskeert een celstraf van maximum tien jaar.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.