Een vrouw met een mondmasker in Amsterdam. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een vrouw met een mondmasker in Amsterdam. Archiefbeeld. © AP

Ook Nederlandse experts willen mondmasker terug in strijd tegen corona: “Helpt ook tegen giepvirus”

Nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland weer toeneemt, zou de overheid moeten overwegen om mondmaskers weer verplicht te maken in binnenruimten, vinden meerdere specialisten. "Er is veel bewijs dat mondkapjes helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt epidemioloog Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum.

10 reacties

 • Christophe Loix

  4 weken geleden
  En zo zijn we vertrokken. DIty eindigt nooit. Velen hadden ervoor gewaarschuwd. Een overheid geeft geen vrijheden terug die ze afneemt.
 • Petra de Riddere

  1 maand geleden
  Ik ben mijn mondmasker blijven dragen, en draag dan nog een ffp2 mondmasker doe zowel anderen als mezelf beschermen. Ik zal het zeker nog gans de winter dragen. In plaats van te wachten tot de ziekenhuizen terug de reguliere zorg moeten uitstellen zou de regering beter nu reageren, alvorens weer na de feiten aan te lopen
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Het probleem is dat juist de ongevaccineerden, die het meeste risico lopen om in het ziekenhuis te belanden, de laatsten zullen zijn die hun mondmasker dragen. Strenge maatregelen worden alleen gevolgd door degenen die door vaccinatie beschermd zijn terwijl degenen waarvoor het bedoeld is er hun voeten aanvagen.
 • Chris Van den Eede

  1 maand geleden
  Wat mij betreft: mondmasker binnen op plaatsen waar het druk is en CST mag voor mij ook - de grote meerderheid in Vlaanderen heeft zich laten vaccineren maar dat is anders in de buurregios, veel begrip voor de vragen vanuit de Brusselse rand.
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  De scholen zijn begonnen, en meteen weer de besmettingen de hoogte in
 1. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen? Dit is jullie mening

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.